Mogyorókrémes donut sütőben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fánkokhoz:
- 165 g finomliszt
- 10 g kakaópor
- 7 g sütőpor
- 2 g só
- 60 g kristálycukor
- 50 g barnacukor
- 100 g mogyorókrém
- 45 g puha vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tk vaníliaaroma
- 100 g tej
Glazúrhoz:
- 150 g porcukor
- 150 g mogyorókrém
- 4-6 ek tej
- 1/2 tk vaníliaaroma
Díszítéshez:
- színes cukor, mogyoró krokant, reszelt csoki, stb
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a donut formákat vékonyan kivajazzuk.
A lisztet a kakaóporral, sütőporral és sóval elkeverjük.
A cukrokat a mogyorókrémmel és a vajjal elkeverjük, majd beleütjük a tojást és belelocsoljuk a vaníliaaromát is, majd alaposan elkeverjük.
Egy spatula segítségével 3 adagban felváltva adjuk hozzá a tejet és a lisztes keveréket. Lisztes keverékkel zárjuk a sort.
Egy habzsákba töltjük a masszát, ebből a legkönnyebb a formákba adagolni.
A fánksütő formák mélyedében kb 3/4-ig érjen a massza, egy csíkot húzunk körbe mindegyik mélyedésbe. Kb 10 perc alatt készre sülnek. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni, addig keverjük össze a glazúrt. Minden hozzávalót egy kis tálba mérünk, majd jó alaposan összekeverjük.
Annyi tejet adjunk hozzá, hogy még sűrű, de folyós masszát kapjunk. Ha túl híg, nem lesz szép a bevonat.
A kihűlt fánkok tetejét belemárjuk a glazúrba, majd egy rácsra téve hagyjuk, hogy szépen lecsepegjen az oldalán a felesleg.
Kedvünkre megszórhatjuk bármivel, ami van otthon, legyen az liofilizált gyümölcs, darabolt mandula, dió, bármi.
Hagyjuk száradni a mázat, majd fogyaszthatjuk is.
Tipp:
Nagyon finom, mennyeien puha tészta, finom mázzal a tetején. Nem csak a gyerekek kedvence lesz! ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »