Mogyorókrémes donut sütőben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fánkokhoz:
- 165 g finomliszt
- 10 g kakaópor
- 7 g sütőpor
- 2 g só
- 60 g kristálycukor
- 50 g barnacukor
- 100 g mogyorókrém
- 45 g puha vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tk vaníliaaroma
- 100 g tej
Glazúrhoz:
- 150 g porcukor
- 150 g mogyorókrém
- 4-6 ek tej
- 1/2 tk vaníliaaroma
Díszítéshez:
- színes cukor, mogyoró krokant, reszelt csoki, stb
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a donut formákat vékonyan kivajazzuk.
A lisztet a kakaóporral, sütőporral és sóval elkeverjük.
A cukrokat a mogyorókrémmel és a vajjal elkeverjük, majd beleütjük a tojást és belelocsoljuk a vaníliaaromát is, majd alaposan elkeverjük.
Egy spatula segítségével 3 adagban felváltva adjuk hozzá a tejet és a lisztes keveréket. Lisztes keverékkel zárjuk a sort.
Egy habzsákba töltjük a masszát, ebből a legkönnyebb a formákba adagolni.
A fánksütő formák mélyedében kb 3/4-ig érjen a massza, egy csíkot húzunk körbe mindegyik mélyedésbe. Kb 10 perc alatt készre sülnek. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni, addig keverjük össze a glazúrt. Minden hozzávalót egy kis tálba mérünk, majd jó alaposan összekeverjük.
Annyi tejet adjunk hozzá, hogy még sűrű, de folyós masszát kapjunk. Ha túl híg, nem lesz szép a bevonat.
A kihűlt fánkok tetejét belemárjuk a glazúrba, majd egy rácsra téve hagyjuk, hogy szépen lecsepegjen az oldalán a felesleg.
Kedvünkre megszórhatjuk bármivel, ami van otthon, legyen az liofilizált gyümölcs, darabolt mandula, dió, bármi.
Hagyjuk száradni a mázat, majd fogyaszthatjuk is.
Tipp:
Nagyon finom, mennyeien puha tészta, finom mázzal a tetején. Nem csak a gyerekek kedvence lesz! ;)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »