Hozzávalók:
Fánkokhoz:
Glazúrhoz:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a donut formákat vékonyan kivajazzuk.
A lisztet a kakaóporral, sütőporral és sóval elkeverjük.
A cukrokat a mogyorókrémmel és a vajjal elkeverjük, majd beleütjük a tojást és belelocsoljuk a vaníliaaromát is, majd alaposan elkeverjük.
Egy spatula segítségével 3 adagban felváltva adjuk hozzá a tejet és a lisztes keveréket. Lisztes keverékkel zárjuk a sort.
Egy habzsákba töltjük a masszát, ebből a legkönnyebb a formákba adagolni.
A fánksütő formák mélyedében kb 3/4-ig érjen a massza, egy csíkot húzunk körbe mindegyik mélyedésbe. Kb 10 perc alatt készre sülnek. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni, addig keverjük össze a glazúrt. Minden hozzávalót egy kis tálba mérünk, majd jó alaposan összekeverjük.
Annyi tejet adjunk hozzá, hogy még sűrű, de folyós masszát kapjunk. Ha túl híg, nem lesz szép a bevonat.
A kihűlt fánkok tetejét belemárjuk a glazúrba, majd egy rácsra téve hagyjuk, hogy szépen lecsepegjen az oldalán a felesleg.
Kedvünkre megszórhatjuk bármivel, ami van otthon, legyen az liofilizált gyümölcs, darabolt mandula, dió, bármi.
Hagyjuk száradni a mázat, majd fogyaszthatjuk is.
Nagyon finom, mennyeien puha tészta, finom mázzal a tetején. Nem csak a gyerekek kedvence lesz! ;)