Mogyorókrémes donut sütőben sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mogyorókrémes donut sütőben sütve

Hozzávalók:
Fánkokhoz:

  • 165 g finomliszt
  • 10 g kakaópor
  • 7 g sütőpor
  • 2 g só
  • 60 g kristálycukor
  • 50 g barnacukor
  • 100 g mogyorókrém
  • 45 g puha vaj
  • 1 tojás
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 100 g tej

Glazúrhoz:

  • 150 g porcukor
  • 150 g mogyorókrém
  • 4-6 ek tej
  • 1/2 tk vaníliaaroma

Díszítéshez:

  • színes cukor, mogyoró krokant, reszelt csoki, stb

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a donut formákat vékonyan kivajazzuk.

A lisztet a kakaóporral, sütőporral és sóval elkeverjük.

A cukrokat a mogyorókrémmel és a vajjal elkeverjük, majd beleütjük a tojást és belelocsoljuk a vaníliaaromát is, majd alaposan elkeverjük.

Egy spatula segítségével 3 adagban felváltva adjuk hozzá a tejet és a lisztes keveréket. Lisztes keverékkel zárjuk a sort.

Egy habzsákba töltjük a masszát, ebből a legkönnyebb a formákba adagolni.

A fánksütő formák mélyedében kb 3/4-ig érjen a massza, egy csíkot húzunk körbe mindegyik mélyedésbe. Kb 10 perc alatt készre sülnek. Tűpróbával ellenőrizhetjük.

Rácsra téve hagyjuk kihűlni, addig keverjük össze a glazúrt. Minden hozzávalót egy kis tálba mérünk, majd jó alaposan összekeverjük.

Annyi tejet adjunk hozzá, hogy még sűrű, de folyós masszát kapjunk. Ha túl híg, nem lesz szép a bevonat.

A kihűlt fánkok tetejét belemárjuk a glazúrba, majd egy rácsra téve hagyjuk, hogy szépen lecsepegjen az oldalán a felesleg.

Kedvünkre megszórhatjuk bármivel, ami van otthon, legyen az liofilizált gyümölcs, darabolt mandula, dió, bármi.
Hagyjuk száradni a mázat, majd fogyaszthatjuk is.

Tipp:

Nagyon finom, mennyeien puha tészta, finom mázzal a tetején. Nem csak a gyerekek kedvence lesz! ;)