Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes csokis rolád recept

Mogyorókrémes csokis rolád
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • fél tábla olvasztott csoki

    A krémhez:

    • 20 dkg darált mogyoró
    • 1 cs tejszínes pudingpor
    • 3 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • 3 ek cukor
    • rumaroma

    Díszítés:

    • Felvert tejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a a lisztet, az olvasztott csokit és simára keverjük.

    Óvatosan beforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját, majd sütőpapíros gáztepsibe öntjük, úgy, hogy kb. 1 cm magas legyen a massza.

    180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, és melegen feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.

    A tejben sűrűre főzzük a pudingot, ha kihűlt beletesszük a mogyorót, az aromát, és a cukorral kikevert margarint, majd simára keverjük.

    A piskótát kitekerjük, megtöltjük a krémmel (pici krémet hagyunk a tekercs bevonására), és ismét feltekerjük.

    A roládot megkenjük a kémmel, majd tejszínhabbal díszítjük.

    Hűtőben dermesztjük, 2 cm vastagra szeletelve kínáljuk.

    Tipp:

    Én sütőpapír segítségével tekerem fel a roládot, könnyebb így dolgozni vele. A mogyoró helyett tehetünk bele diót is, csak akkor dióba tegyünk 1 kk. őrölt fahéjat, finomabb lesz tőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá