Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a a lisztet, az olvasztott csokit és simára keverjük.
Óvatosan beforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját, majd sütőpapíros gáztepsibe öntjük, úgy, hogy kb. 1 cm magas legyen a massza.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, és melegen feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tejben sűrűre főzzük a pudingot, ha kihűlt beletesszük a mogyorót, az aromát, és a cukorral kikevert margarint, majd simára keverjük.
A piskótát kitekerjük, megtöltjük a krémmel (pici krémet hagyunk a tekercs bevonására), és ismét feltekerjük.
A roládot megkenjük a kémmel, majd tejszínhabbal díszítjük.
Hűtőben dermesztjük, 2 cm vastagra szeletelve kínáljuk.
Én sütőpapír segítségével tekerem fel a roládot, könnyebb így dolgozni vele. A mogyoró helyett tehetünk bele diót is, csak akkor dióba tegyünk 1 kk. őrölt fahéjat, finomabb lesz tőle.