Mogyorókrémes csokis rolád

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 egész tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • fél tábla olvasztott csoki

A krémhez:

  • 20 dkg darált mogyoró
  • 1 cs tejszínes pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 3 ek cukor
  • rumaroma

Díszítés:

  • Felvert tejszín

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral kikeverjük habosra, majd hozzáadjuk a a lisztet, az olvasztott csokit és simára keverjük.

Óvatosan beforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját, majd sütőpapíros gáztepsibe öntjük, úgy, hogy kb. 1 cm magas legyen a massza.

180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, és melegen feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.

A tejben sűrűre főzzük a pudingot, ha kihűlt beletesszük a mogyorót, az aromát, és a cukorral kikevert margarint, majd simára keverjük.

A piskótát kitekerjük, megtöltjük a krémmel (pici krémet hagyunk a tekercs bevonására), és ismét feltekerjük.

A roládot megkenjük a kémmel, majd tejszínhabbal díszítjük.

Hűtőben dermesztjük, 2 cm vastagra szeletelve kínáljuk.

Tipp:

Én sütőpapír segítségével tekerem fel a roládot, könnyebb így dolgozni vele. A mogyoró helyett tehetünk bele diót is, csak akkor dióba tegyünk 1 kk. őrölt fahéjat, finomabb lesz tőle.