Miskolci szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- kb 20 dkg rétesliszt
- 3dl tej
- kakaópor
- 15 dkg margarin
- tortabevonó
- 5 dkg durva dió
- 1 sütőpor
Elkészítése:
4 tojás fehérjét 14 dkg kristály cukorral kemény habot verünk hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját 16 dkg rétes lisztet 1 sütőport 1 kanál kakaóport 5 dkg durvára vágott diót. Közepes tepsibe közepes lángon megsütjük a lapot.
Amíg a lap sül, elkészítjük a krémet:
3 dl tejből, 1 tojásból 2 ek rétesliszttel sűrű pépet főzünk és addig kavarjuk, amíg kihűl. A 15 dkg margarint a 15 dkg porcukorral habosra keverjük és összekeverjük a kihűlt péppel.
Ha a tésztánk megsül rákenjük a krémet és bevonjuk tortabevonóval.
Tipp:
Ezt a receptet többek közt a volt anyósom saját jegyzetelésű sütis füzetéből sütöttem meg.Ő már ugyan nem él, de a receptjeit én fogom tovább éltetni. Sorban sütöm őket meg, és majd küldöm be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »