Miskolci szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg cukor
- kb 20 dkg rétesliszt
- 3dl tej
- kakaópor
- 15 dkg margarin
- tortabevonó
- 5 dkg durva dió
- 1 sütőpor
Elkészítése:
4 tojás fehérjét 14 dkg kristály cukorral kemény habot verünk hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját 16 dkg rétes lisztet 1 sütőport 1 kanál kakaóport 5 dkg durvára vágott diót. Közepes tepsibe közepes lángon megsütjük a lapot.
Amíg a lap sül, elkészítjük a krémet:
3 dl tejből, 1 tojásból 2 ek rétesliszttel sűrű pépet főzünk és addig kavarjuk, amíg kihűl. A 15 dkg margarint a 15 dkg porcukorral habosra keverjük és összekeverjük a kihűlt péppel.
Ha a tésztánk megsül rákenjük a krémet és bevonjuk tortabevonóval.
Tipp:
Ezt a receptet többek közt a volt anyósom saját jegyzetelésű sütis füzetéből sütöttem meg.Ő már ugyan nem él, de a receptjeit én fogom tovább éltetni. Sorban sütöm őket meg, és majd küldöm be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

