Miskolci szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 30 dkg cukor
  • kb 20 dkg rétesliszt
  • 3dl tej
  • kakaópor
  • 15 dkg margarin
  • tortabevonó
  • 5 dkg durva dió
  • 1 sütőpor

Elkészítése:

4 tojás fehérjét 14 dkg kristály cukorral kemény habot verünk hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját 16 dkg rétes lisztet 1 sütőport 1 kanál kakaóport 5 dkg durvára vágott diót. Közepes tepsibe közepes lángon megsütjük a lapot.

Amíg a lap sül, elkészítjük a krémet:

3 dl tejből, 1 tojásból 2 ek rétesliszttel sűrű pépet főzünk és addig kavarjuk, amíg kihűl. A 15 dkg margarint a 15 dkg porcukorral habosra keverjük és összekeverjük a kihűlt péppel.

Ha a tésztánk megsül rákenjük a krémet és bevonjuk tortabevonóval.

Tipp:

Ezt a receptet többek közt a volt anyósom saját jegyzetelésű sütis füzetéből sütöttem meg.Ő már ugyan nem él, de a receptjeit én fogom tovább éltetni. Sorban sütöm őket meg, és majd küldöm be.