Mirinda szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 8 dkg margarin olvasztott
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 tasak sütőpor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
Máz:
- 7 dl mirinda szénsavas üdítő
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 4-5 ek cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és olvasztott margarinnal. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport. A fehérjékből kemény habot verünk. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket felváltva, majd óvatosan, széles mozdulatokkal elkeverjük.
Egy 32*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a margarint alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, citrom héját és jól összekeverjük, kidolgozzuk. A krémet a kihűlt lapra kenjük egyelneletesen.
A mázhoz az üdítőben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Langyosan a sütemény tetejére csorgatjuk és dermedésig hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.