Mirinda szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 8 dkg margarin olvasztott
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 tasak sütőpor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
Máz:
- 7 dl mirinda szénsavas üdítő
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 4-5 ek cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és olvasztott margarinnal. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport. A fehérjékből kemény habot verünk. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket felváltva, majd óvatosan, széles mozdulatokkal elkeverjük.
Egy 32*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a margarint alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, citrom héját és jól összekeverjük, kidolgozzuk. A krémet a kihűlt lapra kenjük egyelneletesen.
A mázhoz az üdítőben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Langyosan a sütemény tetejére csorgatjuk és dermedésig hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

