Mirinda szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 8 dkg margarin olvasztott
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 tasak sütőpor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
Máz:
- 7 dl mirinda szénsavas üdítő
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 4-5 ek cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és olvasztott margarinnal. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport. A fehérjékből kemény habot verünk. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket felváltva, majd óvatosan, széles mozdulatokkal elkeverjük.
Egy 32*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a margarint alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, citrom héját és jól összekeverjük, kidolgozzuk. A krémet a kihűlt lapra kenjük egyelneletesen.
A mázhoz az üdítőben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Langyosan a sütemény tetejére csorgatjuk és dermedésig hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »