Mirinda szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl szénsavas narancslé
- 50 dkg túró
Elkészítése:
A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a 6 evőkanál cukorral.
Hozzáadjuk az olajat, lisztet, sütőport, kakaót és végül a keményre vert fehérje habját.
Egy kb. 35×25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 150 °C-on készre sütjük, tűpróba szükséges!
Miután elkészült, kirakjuk tálcára hűlni.
A pudingport kikeverjük 5 dkg porcukorral és az üdítővel megfőzzük, ezt le kell hűteni.
Ha langyos, kenhetjük a sütemény tetejére.
Amíg a puding hűl, elkészítjük a túrós réteget.
A margarint simára keverjük 10 dkg porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a túrót és rákenjük a piskótára.
Végül erre jön az üdítős puding.
Mielőtt felszeleteljük, kb. 1 órát tegyük hűtőbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »