Mirinda szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl szénsavas narancslé
- 50 dkg túró
Elkészítése:
A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a 6 evőkanál cukorral.
Hozzáadjuk az olajat, lisztet, sütőport, kakaót és végül a keményre vert fehérje habját.
Egy kb. 35×25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 150 °C-on készre sütjük, tűpróba szükséges!
Miután elkészült, kirakjuk tálcára hűlni.
A pudingport kikeverjük 5 dkg porcukorral és az üdítővel megfőzzük, ezt le kell hűteni.
Ha langyos, kenhetjük a sütemény tetejére.
Amíg a puding hűl, elkészítjük a túrós réteget.
A margarint simára keverjük 10 dkg porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a túrót és rákenjük a piskótára.
Végül erre jön az üdítős puding.
Mielőtt felszeleteljük, kb. 1 órát tegyük hűtőbe.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.