Mirinda szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl szénsavas narancslé
- 50 dkg túró
Elkészítése:
A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a 6 evőkanál cukorral.
Hozzáadjuk az olajat, lisztet, sütőport, kakaót és végül a keményre vert fehérje habját.
Egy kb. 35×25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 150 °C-on készre sütjük, tűpróba szükséges!
Miután elkészült, kirakjuk tálcára hűlni.
A pudingport kikeverjük 5 dkg porcukorral és az üdítővel megfőzzük, ezt le kell hűteni.
Ha langyos, kenhetjük a sütemény tetejére.
Amíg a puding hűl, elkészítjük a túrós réteget.
A margarint simára keverjük 10 dkg porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a túrót és rákenjük a piskótára.
Végül erre jön az üdítős puding.
Mielőtt felszeleteljük, kb. 1 órát tegyük hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »