Mirinda szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 1 dl olaj
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl szénsavas narancslé
  • 50 dkg túró

Elkészítése:

A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a 6 evőkanál cukorral.

Hozzáadjuk az olajat, lisztet, sütőport, kakaót és végül a keményre vert fehérje habját.

Egy kb. 35×25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 150 °C-on készre sütjük, tűpróba szükséges!

Miután elkészült, kirakjuk tálcára hűlni.

A pudingport kikeverjük 5 dkg porcukorral és az üdítővel megfőzzük, ezt le kell hűteni.

Ha langyos, kenhetjük a sütemény tetejére.

Amíg a puding hűl, elkészítjük a túrós réteget.

A margarint simára keverjük 10 dkg porcukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a túrót és rákenjük a piskótára.

Végül erre jön az üdítős puding.

Mielőtt felszeleteljük, kb. 1 órát tegyük hűtőbe.