Mirinda szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A kakaós piskótához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg liszt (de a kakaó miatt csökken a mennyisége)
- 3 evőkanál kakaó
A túrókrémhez:
- 25 dkg puha vaj
- 50 dkg túró
- 5 dkg porcukor
A tetejére:
- 7,5 dl Mirinda üdítő
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10-15 dkg cukor
Elkészítése:
A piskótát készre sütjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre felverjük egy csipet sóval. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd a kakaót a liszttel. A tojásfehérjét a kakaós liszttel váltogatva a lazán a masszához keverjük. 180 °C-on készre sütjük.
A krémhez összekeverjük a vajat, a túrót és a cukrot, ezt rákenjük a piskóta tetejére. A 2 csomag pudingport csomómentesre keverjük egy kevés üdítővel, hozzáadjuk a cukrot majd a maradék üdítőt és sűrű krémmé főzzük.
Ha kihűlt és már kezd kissé szilárdulni ráöntjük a túrókrémre. Hűtőbe tesszük 3-4 órára, utána felszeletelhetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.