Mirinda szelet recept

Hozzávalók:
A kakaós piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg liszt (de a kakaó miatt csökken a mennyisége)
- 3 evőkanál kakaó
A túrókrémhez:
- 25 dkg puha vaj
- 50 dkg túró
- 5 dkg porcukor
A tetejére:
- 7,5 dl Mirinda üdítő
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10-15 dkg cukor
Elkészítése:
A piskótát készre sütjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre felverjük egy csipet sóval. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd a kakaót a liszttel. A tojásfehérjét a kakaós liszttel váltogatva a lazán a masszához keverjük. 180 °C-on készre sütjük.
A krémhez összekeverjük a vajat, a túrót és a cukrot, ezt rákenjük a piskóta tetejére. A 2 csomag pudingport csomómentesre keverjük egy kevés üdítővel, hozzáadjuk a cukrot majd a maradék üdítőt és sűrű krémmé főzzük.
Ha kihűlt és már kezd kissé szilárdulni ráöntjük a túrókrémre. Hűtőbe tesszük 3-4 órára, utána felszeletelhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »