Mirinda szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mirinda szelet

Hozzávalók:

A kakaós piskótához:

  • 6 db tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt (de a kakaó miatt csökken a mennyisége)
  • 3 evőkanál kakaó

A túrókrémhez:

  • 25 dkg puha vaj
  • 50 dkg túró
  • 5 dkg porcukor

A tetejére:

  • 7,5 dl Mirinda üdítő
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 10-15 dkg cukor

Elkészítése:

A piskótát készre sütjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre felverjük egy csipet sóval. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd a kakaót a liszttel. A tojásfehérjét a kakaós liszttel váltogatva a lazán a masszához keverjük. 180 °C-on készre sütjük.

A krémhez összekeverjük a vajat, a túrót és a cukrot, ezt rákenjük a piskóta tetejére. A 2 csomag pudingport csomómentesre keverjük egy kevés üdítővel, hozzáadjuk a cukrot majd a maradék üdítőt és sűrű krémmé főzzük.

Ha kihűlt és már kezd kissé szilárdulni ráöntjük a túrókrémre. Hűtőbe tesszük 3-4 órára, utána felszeletelhetjük.