Mikulásváró isler recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 0,5 tasak sütőpor
- 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
- 1 ek olaj
- 5 ek baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit: liszt, szobahőmérsékletű margarin, porcukor, tojássárgája, vaníliás cukor és sütőpor, alaposan összedolgozzuk. Egy órára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk és egy nagyobb kör alakú formával kiszaggatjuk- én egy kisebb ételtartót használtam. Minden második közepéből egy csizmaformát is kiszúrunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tortarácson hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót az olajjal forró víz felett felolvasztjuk és a csizmás islereket bevonjuk vele. Én egy villára raktam és egy kanállal mertem rá a csokit. Kicsit lecsöpögtetjük, és tortarácsra téve hagyjuk a csokit megszilárdulni. Kb. egy órát hagytam pihenni.
Az islerek alját megkenjük lekvárral, rárakjuk a tetejüket, majd a csizmát még feltöltjük lekvárral.
Kb. fél óra múlva már puha és fogyasztható.
Tipp:
Már mindenki karácsonyi lázban ég, de előbb még a Mikulás érkezik. Tavaly ezzel a finomsággal készültünk az eljövetelére.
Első isler próbálkozás. Nagyon jól sikerült, talán azért is, mert a párommal közösen készítettük.:-)
5 db lett belőle, érdemes dupla adagot összeállítani. Elég méretes darabok, így mutat jól benne a csizmácska.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »