Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mikulásváró isler recept

Mikulásváró isler
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
    • 1 ek olaj
    • 5 ek baracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit: liszt, szobahőmérsékletű margarin, porcukor, tojássárgája, vaníliás cukor és sütőpor, alaposan összedolgozzuk. Egy órára hűtőbe tesszük.

    Enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk és egy nagyobb kör alakú formával kiszaggatjuk- én egy kisebb ételtartót használtam. Minden második közepéből egy csizmaformát is kiszúrunk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tortarácson hagyjuk kihűlni.

    A tortabevonót az olajjal forró víz felett felolvasztjuk és a csizmás islereket bevonjuk vele. Én egy villára raktam és egy kanállal mertem rá a csokit. Kicsit lecsöpögtetjük, és tortarácsra téve hagyjuk a csokit megszilárdulni. Kb. egy órát hagytam pihenni.

    Az islerek alját megkenjük lekvárral, rárakjuk a tetejüket, majd a csizmát még feltöltjük lekvárral.

    Kb. fél óra múlva már puha és fogyasztható.

    Tipp:

    Már mindenki karácsonyi lázban ég, de előbb még a Mikulás érkezik. Tavaly ezzel a finomsággal készültünk az eljövetelére.
    Első isler próbálkozás. Nagyon jól sikerült, talán azért is, mert a párommal közösen készítettük.:-)
    5 db lett belőle, érdemes dupla adagot összeállítani. Elég méretes darabok, így mutat jól benne a csizmácska.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá