Mikulásváró isler

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 1 ek olaj
  • 5 ek baracklekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit: liszt, szobahőmérsékletű margarin, porcukor, tojássárgája, vaníliás cukor és sütőpor, alaposan összedolgozzuk. Egy órára hűtőbe tesszük.

Enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk és egy nagyobb kör alakú formával kiszaggatjuk- én egy kisebb ételtartót használtam. Minden második közepéből egy csizmaformát is kiszúrunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tortarácson hagyjuk kihűlni.

A tortabevonót az olajjal forró víz felett felolvasztjuk és a csizmás islereket bevonjuk vele. Én egy villára raktam és egy kanállal mertem rá a csokit. Kicsit lecsöpögtetjük, és tortarácsra téve hagyjuk a csokit megszilárdulni. Kb. egy órát hagytam pihenni.

Az islerek alját megkenjük lekvárral, rárakjuk a tetejüket, majd a csizmát még feltöltjük lekvárral.

Kb. fél óra múlva már puha és fogyasztható.

Tipp:

Már mindenki karácsonyi lázban ég, de előbb még a Mikulás érkezik. Tavaly ezzel a finomsággal készültünk az eljövetelére.
Első isler próbálkozás. Nagyon jól sikerült, talán azért is, mert a párommal közösen készítettük.:-)
5 db lett belőle, érdemes dupla adagot összeállítani. Elég méretes darabok, így mutat jól benne a csizmácska.