Mikulás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dkg szalalkáli
- 1 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg liszt
Krém:
- 0,5 dl rum, vagy 1 kk rum aroma
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 35 dkg gesztenyemassza
Tetejére:
- 15 dkg gesztenyemassza
- 3 dl tejszínhab
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a porcukorral, a tojással, a tejjel és a szalakálival összedolgozom. Ezután 4 részre osztom a tésztát.
Egyenként tepsi nagyságúra nyújtom, és a tepsi hátoldalán, 170 fokon 8-10 perc alatt egymás után megsütöm.
A krémhez a tejet a pudingporral megfőzöm és lehűtöm. A puha margarint a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliás krémet, és a rummal, vagy aromával ízesített gesztenyét, majd simára keverem. A krémet négy felé osztom.
A tésztalapokat a krémmel megtöltöm, majd a tetejére is kenek a krémből. Végül a maradék gesztenyét ráreszelem.
Felszeletelem, és minden szelet tetejét egy tejszínhab rózsával díszítem.
Tipp:
Érdemes a süteményt előző este összeállítani, hogy a lapok egy kicsit megpuhuljanak, és csak másnap felvágni, díszíteni.
A mikulás szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »