Mézeskalács Nicol módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg méz
- 5 dkg margarin
- 1-2 kanál mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 4 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés tej
Díszítéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 kanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál ecet
Elkészítése:
A lisztet, cukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát keverjük össze fakanállal. A mézbe tegyük bele a margarint és mikróban melegítsük fel. Ezt öntsük bele a fűszeres lisztbe, 1 tojást üssünk bele és keverjük össze. Ha nagyon száraznak tűnik, kevés langyos tej is mehet bele. Nem kell gyúrni, csak jól keverjük össze. Utána zárjuk le fedővel vagy folpackkal és minimum 24 órát pihentessük, de inkább többet. Minél több időt pihen annál szebb lesz.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 3 mm vastagra és tetszés szerint szúrjuk ki különböző formákkal.
A sütőt melegítsük elő 150 fokra. A sütési idő: 10 perc, de ezt mindenki maga döntse el, milyen színűre szeretné a mézes kalácsot. Vigyázni kell, mert hamar odaég, mikor már meleg a sütő. Az első 3 perceben ne nyissuk ki a sütőt, mert összeesik a kalács.
Mikor megsült, pár percig hagyjuk a tepsiben, mert melegen, puhák, könnyen törnek.
Nekem ez a tészta nem keményedett meg, finom puhák a kalácsok.
A díszítéshez a fehérjét verjük fel a cukorral, amibe előzőleg belekevertünk 1 ek keményítőt. Ha már kemény adjunk hozzá ecetet, ettől lesz szép fényes. Tegyük habzsákba és máris díszíthetünk. Várjuk meg míg a minták megszáradnak és utána mehet a sütis dobozba a kalács.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 mennyei epres torta recept, amit imádni fogsz
Az eper az egyik legnépszerűbb gyümölcs tavasszal és nyáron, és nem véletle
Tovább olvasom »
Hűs nyári örömök: 9 isteni gyümölcsleves recept
Ebben a válogatásban kilenc különleges gyümölcslevest gyűjtöttünk össze, am
Tovább olvasom »
A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »