Mézeskalács Nicol módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg méz
- 5 dkg margarin
- 1-2 kanál mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 4 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés tej
Díszítéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 kanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál ecet
Elkészítése:
A lisztet, cukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát keverjük össze fakanállal. A mézbe tegyük bele a margarint és mikróban melegítsük fel. Ezt öntsük bele a fűszeres lisztbe, 1 tojást üssünk bele és keverjük össze. Ha nagyon száraznak tűnik, kevés langyos tej is mehet bele. Nem kell gyúrni, csak jól keverjük össze. Utána zárjuk le fedővel vagy folpackkal és minimum 24 órát pihentessük, de inkább többet. Minél több időt pihen annál szebb lesz.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 3 mm vastagra és tetszés szerint szúrjuk ki különböző formákkal.
A sütőt melegítsük elő 150 fokra. A sütési idő: 10 perc, de ezt mindenki maga döntse el, milyen színűre szeretné a mézes kalácsot. Vigyázni kell, mert hamar odaég, mikor már meleg a sütő. Az első 3 perceben ne nyissuk ki a sütőt, mert összeesik a kalács.
Mikor megsült, pár percig hagyjuk a tepsiben, mert melegen, puhák, könnyen törnek.
Nekem ez a tészta nem keményedett meg, finom puhák a kalácsok.
A díszítéshez a fehérjét verjük fel a cukorral, amibe előzőleg belekevertünk 1 ek keményítőt. Ha már kemény adjunk hozzá ecetet, ettől lesz szép fényes. Tegyük habzsákba és máris díszíthetünk. Várjuk meg míg a minták megszáradnak és utána mehet a sütis dobozba a kalács.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »