Mézeskalács ízű macaron recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Macaron:
- 80 g
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 100 g cukor
- 100 g mandulaliszt
- 100 g porcukor
- 1 kiskanál citromlé
Mézeskalács ízű ganache:
- 30 g tejszín
- 90 fehér csokoládé
- 1 evőkanál spekulatius krém
Elkészítése:
Ganache:
A csokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd belekeverjük a krémet és hűtőbe tesszük.
Macaron:
A mandulalisztet és a porcukrot egy késes robotgépben vagy kávédarálóban átpörgetjük, majd átszitáljuk.
A tojásfehérjét (szobahőmérsékletű) elkezdjük közepes fokozaton kihabosítani. Közben, 2-3 részletben hozzáadjuk a kristálycukrot. Mielőtt elkészülne a hab, szép fényes, stabil lenne, adjuk hozzá a citromlevet (ha szeretnénk, akkor a gél állagú ételfestéket is most adjuk hozzá) és addig keverjük, amíg csúcsos habot nem kapunk (a habverőt kiemelve a hab vissza nem hajlik kissé).
Ha kész a hab, akkor két részletben beleforgatjuk a mandulalisztes keveréket egy spatulával. Addig kell keverni, amíg szalagosan, lávaszerűen nem folyik le és olvad vissza bele a masszába a tészta.
Ha elkészült, akkor egy sima, 8-10-12-es csővel (vagy cső nélküli habzsákba, aminek a sarkára lyukat vágunk) ellátott habzsákba szedjük a tésztát és szilikonos sütőlapra, teflonlapra nagyjából egyforma nagyságú köröket próbálunk nyomni a tésztából. Egymástól kicsit távolabb, mert kissé terül a massza.
Ha elkészültünk, akkor a sütőlap sarkait egyesével fogjuk meg és rázogassuk finoman, hogy a tésztában lévő légbuborékok távozzanak. Ha marad még a macaronok felszínén, akkor azt fogpiszkálóval szurkáljuk ki.
Hagyjuk száraz helyen száradni kb 60 percen át. Akkor lehet sütni, ha a felszíne teljesen megszárad.
Nekünk sütésre (elektromos sütő) 130 fok, alsó-felső sütés vált be, kb 20-22 perc, de ezt ki kell tapasztani, mert minden sütő más! A macaronok tetejét kissé megnyomva, ha ingadozik, akkor még sütni kell.
A sütőből kivéve csak kihűlt állapotban vegyük le a sütőlapról
Összeállítás:
Még töltés előtt ízlés szerint dekorálhatjuk a macaronokat pl ételfesték tollal, csokival vagy amivel szeretnénk.
A töltés előtt vegyük ki a hűtőből a ganache-t, hogy felmelegedjen (vagy kissé mikrózzuk meg) és 2-2 nagyjából egyforma macaront töltsünk meg a krémmel. Ha nagyon extrázni szeretnénk, akkor a ganache közepébe tehetünk töltés közben kevés narancslekvárt.
Tegyük jól záródó dobozban hűtőbe. Másnap lesz igazán finom, mikor összepuhul!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »