Mézeskalács ízű macaron recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Macaron:
- 80 g FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 100 g cukor
- 100 g mandulaliszt
- 100 g porcukor
- 1 kiskanál citromlé
Mézeskalács ízű ganache:
- 30 g tejszín
- 90 fehér csokoládé
- 1 evőkanál spekulatius krém
Elkészítése:
Ganache:
A csokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd belekeverjük a krémet és hűtőbe tesszük.
Macaron:
A mandulalisztet és a porcukrot egy késes robotgépben vagy kávédarálóban átpörgetjük, majd átszitáljuk.
A tojásfehérjét (szobahőmérsékletű) elkezdjük közepes fokozaton kihabosítani. Közben, 2-3 részletben hozzáadjuk a kristálycukrot. Mielőtt elkészülne a hab, szép fényes, stabil lenne, adjuk hozzá a citromlevet (ha szeretnénk, akkor a gél állagú ételfestéket is most adjuk hozzá) és addig keverjük, amíg csúcsos habot nem kapunk (a habverőt kiemelve a hab vissza nem hajlik kissé).
Ha kész a hab, akkor két részletben beleforgatjuk a mandulalisztes keveréket egy spatulával. Addig kell keverni, amíg szalagosan, lávaszerűen nem folyik le és olvad vissza bele a masszába a tészta.
Ha elkészült, akkor egy sima, 8-10-12-es csővel (vagy cső nélküli habzsákba, aminek a sarkára lyukat vágunk) ellátott habzsákba szedjük a tésztát és szilikonos sütőlapra, teflonlapra nagyjából egyforma nagyságú köröket próbálunk nyomni a tésztából. Egymástól kicsit távolabb, mert kissé terül a massza.
Ha elkészültünk, akkor a sütőlap sarkait egyesével fogjuk meg és rázogassuk finoman, hogy a tésztában lévő légbuborékok távozzanak. Ha marad még a macaronok felszínén, akkor azt fogpiszkálóval szurkáljuk ki.
Hagyjuk száraz helyen száradni kb 60 percen át. Akkor lehet sütni, ha a felszíne teljesen megszárad.
Nekünk sütésre (elektromos sütő) 130 fok, alsó-felső sütés vált be, kb 20-22 perc, de ezt ki kell tapasztani, mert minden sütő más! A macaronok tetejét kissé megnyomva, ha ingadozik, akkor még sütni kell.
A sütőből kivéve csak kihűlt állapotban vegyük le a sütőlapról
Összeállítás:
Még töltés előtt ízlés szerint dekorálhatjuk a macaronokat pl ételfesték tollal, csokival vagy amivel szeretnénk.
A töltés előtt vegyük ki a hűtőből a ganache-t, hogy felmelegedjen (vagy kissé mikrózzuk meg) és 2-2 nagyjából egyforma macaront töltsünk meg a krémmel. Ha nagyon extrázni szeretnénk, akkor a ganache közepébe tehetünk töltés közben kevés narancslekvárt.
Tegyük jól záródó dobozban hűtőbe. Másnap lesz igazán finom, mikor összepuhul!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
12 házi készítésű itóka karácsonyra
A házi készítésű likőrök tökéletes kiegészítői az ünnepi hangulatnak, legye
Tovább olvasom »A karácsony sztárja: A tökéletes hókifli titka
A hókifli az ünnepi időszak egyik legnagyobb klasszikusa, amelynek omlós té
Tovább olvasom »12 mennyei kosárka az ünnepi asztalra
A kosárkák nemcsak a karácsonyi asztal látványos díszei, hanem ellenállhata
Tovább olvasom »Marlenkát az ünnepi asztalra: 10 kipróbált recept, amivel tuti a siker!
A Marlenka az ünnepi asztalok édes királynője, amely minden alkalommal leny
Tovább olvasom »12 kipróbált sós süti recept a karácsonyi asztalra
A karácsonyi asztal tökéletes kiegészítői a sós sütik, amelyek nemcsak fino
Tovább olvasom »Ezek az idei karácsony kedvenc zserbó receptjei: Ha innen válogatsz, nem tévedhetsz!
A zserbó a karácsonyi asztal megkoronázása, amely nélkül szinte elképzelhet
Tovább olvasom »