Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács ízű macaron recept

Mézeskalács ízű macaron
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Macaron:

    • 80 g  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 100 g cukor
    • 100 g mandulaliszt
    • 100 g porcukor
    • 1 kiskanál citromlé

    Mézeskalács ízű ganache:

    • 30 g tejszín
    • 90 fehér csokoládé
    • 1 evőkanál spekulatius krém

    Elkészítése:

    Ganache:

    A csokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd belekeverjük a krémet és hűtőbe tesszük.

    Macaron:

    A mandulalisztet és a porcukrot egy késes robotgépben vagy kávédarálóban átpörgetjük, majd átszitáljuk.

    A tojásfehérjét (szobahőmérsékletű) elkezdjük közepes fokozaton kihabosítani. Közben, 2-3 részletben hozzáadjuk a kristálycukrot. Mielőtt elkészülne a hab, szép fényes, stabil lenne, adjuk hozzá a citromlevet (ha szeretnénk, akkor a gél állagú ételfestéket is most adjuk hozzá) és addig keverjük, amíg csúcsos habot nem kapunk (a habverőt kiemelve a hab vissza nem hajlik kissé).

    Ha kész a hab, akkor két részletben beleforgatjuk a mandulalisztes keveréket egy spatulával. Addig kell keverni, amíg szalagosan, lávaszerűen nem folyik le és olvad vissza bele a masszába a tészta.

    Ha elkészült, akkor egy sima, 8-10-12-es csővel (vagy cső nélküli habzsákba, aminek a sarkára lyukat vágunk) ellátott habzsákba szedjük a tésztát és szilikonos sütőlapra, teflonlapra nagyjából egyforma nagyságú köröket próbálunk nyomni a tésztából. Egymástól kicsit távolabb, mert kissé terül a massza.

    Ha elkészültünk, akkor a sütőlap sarkait egyesével fogjuk meg és rázogassuk finoman, hogy a tésztában lévő légbuborékok távozzanak. Ha marad még a macaronok felszínén, akkor azt fogpiszkálóval szurkáljuk ki.

    Hagyjuk száraz helyen száradni kb 60 percen át. Akkor lehet sütni, ha a felszíne teljesen megszárad.

    Nekünk sütésre (elektromos sütő) 130 fok, alsó-felső sütés vált be, kb 20-22 perc, de ezt ki kell tapasztani, mert minden sütő más! A macaronok tetejét kissé megnyomva, ha ingadozik, akkor még sütni kell.

    A sütőből kivéve csak kihűlt állapotban vegyük le a sütőlapról

    Összeállítás:

    Még töltés előtt ízlés szerint dekorálhatjuk a macaronokat pl ételfesték tollal, csokival vagy amivel szeretnénk.

    A töltés előtt vegyük ki a hűtőből a ganache-t, hogy felmelegedjen (vagy kissé mikrózzuk meg) és 2-2 nagyjából egyforma macaront töltsünk meg a krémmel. Ha nagyon extrázni szeretnénk, akkor a ganache közepébe tehetünk töltés közben kevés narancslekvárt.

    Tegyük jól záródó dobozban hűtőbe. Másnap lesz igazán finom, mikor összepuhul!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek