Mézeskalács ízű macaron recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Macaron:
- 80 g
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 100 g cukor
- 100 g mandulaliszt
- 100 g porcukor
- 1 kiskanál citromlé
Mézeskalács ízű ganache:
- 30 g tejszín
- 90 fehér csokoládé
- 1 evőkanál spekulatius krém
Elkészítése:
Ganache:
A csokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd belekeverjük a krémet és hűtőbe tesszük.
Macaron:
A mandulalisztet és a porcukrot egy késes robotgépben vagy kávédarálóban átpörgetjük, majd átszitáljuk.
A tojásfehérjét (szobahőmérsékletű) elkezdjük közepes fokozaton kihabosítani. Közben, 2-3 részletben hozzáadjuk a kristálycukrot. Mielőtt elkészülne a hab, szép fényes, stabil lenne, adjuk hozzá a citromlevet (ha szeretnénk, akkor a gél állagú ételfestéket is most adjuk hozzá) és addig keverjük, amíg csúcsos habot nem kapunk (a habverőt kiemelve a hab vissza nem hajlik kissé).
Ha kész a hab, akkor két részletben beleforgatjuk a mandulalisztes keveréket egy spatulával. Addig kell keverni, amíg szalagosan, lávaszerűen nem folyik le és olvad vissza bele a masszába a tészta.
Ha elkészült, akkor egy sima, 8-10-12-es csővel (vagy cső nélküli habzsákba, aminek a sarkára lyukat vágunk) ellátott habzsákba szedjük a tésztát és szilikonos sütőlapra, teflonlapra nagyjából egyforma nagyságú köröket próbálunk nyomni a tésztából. Egymástól kicsit távolabb, mert kissé terül a massza.
Ha elkészültünk, akkor a sütőlap sarkait egyesével fogjuk meg és rázogassuk finoman, hogy a tésztában lévő légbuborékok távozzanak. Ha marad még a macaronok felszínén, akkor azt fogpiszkálóval szurkáljuk ki.
Hagyjuk száraz helyen száradni kb 60 percen át. Akkor lehet sütni, ha a felszíne teljesen megszárad.
Nekünk sütésre (elektromos sütő) 130 fok, alsó-felső sütés vált be, kb 20-22 perc, de ezt ki kell tapasztani, mert minden sütő más! A macaronok tetejét kissé megnyomva, ha ingadozik, akkor még sütni kell.
A sütőből kivéve csak kihűlt állapotban vegyük le a sütőlapról
Összeállítás:
Még töltés előtt ízlés szerint dekorálhatjuk a macaronokat pl ételfesték tollal, csokival vagy amivel szeretnénk.
A töltés előtt vegyük ki a hűtőből a ganache-t, hogy felmelegedjen (vagy kissé mikrózzuk meg) és 2-2 nagyjából egyforma macaront töltsünk meg a krémmel. Ha nagyon extrázni szeretnénk, akkor a ganache közepébe tehetünk töltés közben kevés narancslekvárt.
Tegyük jól záródó dobozban hűtőbe. Másnap lesz igazán finom, mikor összepuhul!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »