Mézeskalács házikó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1,25 dl méz
- 15 dkg porcukor
- 2 tk mézeskalács fűszer
- 2 kk szódabikarbóna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg margarin
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalóval jól formálható masszává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán kb 3-4 mm vékonyságúra kinyújtjuk és a ház oldalait és tetejét kivágjuk egy előre elkészített sablon segítségével. A szalagokkal összekötött részeket egy szívószál segítségével kiszúrjuk, hogy majd bele tudjuk fűzni az összeállításnál.
Előmelegített (légkeveréses sütőben 165 fok, nem hőlégkeveréssel 180 fok) sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Azonnal puha lesz. A házikó darabjait cukormázzal tetszés szerint kidiszítjük, majd a képen látható módon összeillesztjük és szalaggal összekötjük. Ha díszítés előtt felvert tojásfehérjével átkenjük, cukordíszeket is “ragaszthatunk rá” :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

