Mézeskalács házikó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1,25 dl méz
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tk mézeskalács fűszer
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 15 dkg margarin

Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalóval jól formálható masszává gyúrjuk.

Lisztezett deszkán kb 3-4 mm vékonyságúra kinyújtjuk és a ház oldalait és tetejét kivágjuk egy előre elkészített sablon segítségével. A szalagokkal összekötött részeket egy szívószál segítségével kiszúrjuk, hogy majd bele tudjuk fűzni az összeállításnál.

Előmelegített (légkeveréses sütőben 165 fok, nem hőlégkeveréssel 180 fok) sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Azonnal puha lesz. A házikó darabjait cukormázzal tetszés szerint kidiszítjük, majd a képen látható módon összeillesztjük és szalaggal összekötjük. Ha díszítés előtt felvert tojásfehérjével átkenjük, cukordíszeket is “ragaszthatunk rá” :)