Mézeskalács croissant szilvalekvárral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 ek méz
- 1 tk rum vagy rum aroma
- szilvalekvár
Elkészítése:
A lisztet a mézeskalács fűszerkeverékkel, és a margarinnal elmorzsáljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, a rumot vagy rum aromát, a langyos mézet, és összedolgozzuk. Ha nem áll össze a tészta, akkor adjunk hozzá kevés hidegvizet. Ha összeállítottuk a mézes tésztát, lefedve 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Egy óra elteltével a tésztát kissé átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd a cipókat 3 mm vastagságú körökre nyújtjuk. 8 részre vágjuk, kevés szilvalekvárral megkenjük, majd a cikkek szélesebb részétől haladva feltekerjük őket. Végeit lenyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt észre sütjük. Ha meghűltek olvasztott csokoládéval lecsurgathatjuk, de ízlés szerint meghinthetjük vaníliás porcukorral is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »