Mézeskalács croissant szilvalekvárral recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 ek méz
- 1 tk rum vagy rum aroma
- szilvalekvár
Elkészítése:
A lisztet a mézeskalács fűszerkeverékkel, és a margarinnal elmorzsáljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, a rumot vagy rum aromát, a langyos mézet, és összedolgozzuk. Ha nem áll össze a tészta, akkor adjunk hozzá kevés hidegvizet. Ha összeállítottuk a mézes tésztát, lefedve 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Egy óra elteltével a tésztát kissé átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd a cipókat 3 mm vastagságú körökre nyújtjuk. 8 részre vágjuk, kevés szilvalekvárral megkenjük, majd a cikkek szélesebb részétől haladva feltekerjük őket. Végeit lenyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt észre sütjük. Ha meghűltek olvasztott csokoládéval lecsurgathatjuk, de ízlés szerint meghinthetjük vaníliás porcukorral is.