Mézeskalács croissant szilvalekvárral

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 3 ek méz
  • 1 tk rum vagy rum aroma
  • szilvalekvár

Elkészítése:

A lisztet a mézeskalács fűszerkeverékkel, és a margarinnal elmorzsáljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, a rumot vagy rum aromát, a langyos mézet, és összedolgozzuk. Ha nem áll össze a tészta, akkor adjunk hozzá kevés hidegvizet. Ha összeállítottuk a mézes tésztát, lefedve 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Egy óra elteltével a tésztát kissé átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd a cipókat 3 mm vastagságú körökre nyújtjuk. 8 részre vágjuk, kevés szilvalekvárral megkenjük, majd a cikkek szélesebb részétől haladva feltekerjük őket. Végeit lenyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt észre sütjük. Ha meghűltek olvasztott csokoládéval lecsurgathatjuk, de ízlés szerint meghinthetjük vaníliás porcukorral is.