Mézeskalács recept

Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a porcukorral, fűszerekkel és a szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a tojást, a felolvasztott vajat és a felmelegített mézet. Jól összegyúrjuk, ha nem állna össze egy kis vizet is adhatunk hozzá. Hagyjuk állni néhány órán keresztül. Készíthetjük előző este is.
A tésztát 3-4 mm vastagra kell kinyújtani, tetszés szerint formákkal kiszúrni. Ne felejtsük el lisztezni a gyúródeszkát előtte.
200 fokra előmelegített sütőben néhány percig kell sütni. Ha teljesen kihűlt tojásfehérje és kb 15 dkg porcukor segítségével mázat készítünk, amit habzsákba vagy csak egyszerűen egy neylon zacskóba töltünk, melynek a végét kivágjuk. Ezzel a mázzal díszítjük a mézeskalácsokat tetszés szerint. Néhány órát állni kell hagyni, amíg a máz megdermed. Ez után már tehetjük is fémdobozba, ahol hetekig eláll. Bár nálunk eddig mindig hamarabb elfogyott.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »