Mézeskalács recept

Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a porcukorral, fűszerekkel és a szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a tojást, a felolvasztott vajat és a felmelegített mézet. Jól összegyúrjuk, ha nem állna össze egy kis vizet is adhatunk hozzá. Hagyjuk állni néhány órán keresztül. Készíthetjük előző este is.
A tésztát 3-4 mm vastagra kell kinyújtani, tetszés szerint formákkal kiszúrni. Ne felejtsük el lisztezni a gyúródeszkát előtte.
200 fokra előmelegített sütőben néhány percig kell sütni. Ha teljesen kihűlt tojásfehérje és kb 15 dkg porcukor segítségével mázat készítünk, amit habzsákba vagy csak egyszerűen egy neylon zacskóba töltünk, melynek a végét kivágjuk. Ezzel a mázzal díszítjük a mézeskalácsokat tetszés szerint. Néhány órát állni kell hagyni, amíg a máz megdermed. Ez után már tehetjük is fémdobozba, ahol hetekig eláll. Bár nálunk eddig mindig hamarabb elfogyott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »