Mézeskalács recept
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a porcukorral, fűszerekkel és a szódabikarbónával. Ezután hozzáadjuk a tojást, a felolvasztott vajat és a felmelegített mézet. Jól összegyúrjuk, ha nem állna össze egy kis vizet is adhatunk hozzá. Hagyjuk állni néhány órán keresztül. Készíthetjük előző este is.
A tésztát 3-4 mm vastagra kell kinyújtani, tetszés szerint formákkal kiszúrni. Ne felejtsük el lisztezni a gyúródeszkát előtte.
200 fokra előmelegített sütőben néhány percig kell sütni. Ha teljesen kihűlt tojásfehérje és kb 15 dkg porcukor segítségével mázat készítünk, amit habzsákba vagy csak egyszerűen egy neylon zacskóba töltünk, melynek a végét kivágjuk. Ezzel a mázzal díszítjük a mézeskalácsokat tetszés szerint. Néhány órát állni kell hagyni, amíg a máz megdermed. Ez után már tehetjük is fémdobozba, ahol hetekig eláll. Bár nálunk eddig mindig hamarabb elfogyott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

