Mézeskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 0,5 csomag szódabikarbóna
- 250 g méz
- 7 dkg margarin
- 1 kisebb méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítés:
- víz
- 20 dkg porcukor
- színes aroma
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom vizes kézzel egy nagy műanyag tálban kb. 20 perc alatt. Egy éjszakán át a hűtőben hagyom összeállni. (Legalább 10 órán át).
Ha kivettük a hűtőből, lisztezett gyúrótáblán, lisztezett nyújtófával 1-1,5 cm vastag tésztát nyújtunk ki, és a kívánt formájúra szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és közepes hőmérsékleten (170 fok) kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Díszítés:
A porcukrot a színes aromával elkeverjük, majd apránként vizet adunk hozzá. Az arány változó, összekeverés után ha folyik egy kicsit, akkor se aggódjunk, ha rákanalazzuk egy kávéskanál segítségével a mézeskalácsra, pár óra múlva megköt.
Tipp:
Hűvös, száraz helyen több hétig is eláll.
A mézeskalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 73 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »