Mézeskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 0,5 csomag szódabikarbóna
- 250 g méz
- 7 dkg margarin
- 1 kisebb méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítés:
- víz
- 20 dkg porcukor
- színes aroma
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom vizes kézzel egy nagy műanyag tálban kb. 20 perc alatt. Egy éjszakán át a hűtőben hagyom összeállni. (Legalább 10 órán át).
Ha kivettük a hűtőből, lisztezett gyúrótáblán, lisztezett nyújtófával 1-1,5 cm vastag tésztát nyújtunk ki, és a kívánt formájúra szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és közepes hőmérsékleten (170 fok) kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Díszítés:
A porcukrot a színes aromával elkeverjük, majd apránként vizet adunk hozzá. Az arány változó, összekeverés után ha folyik egy kicsit, akkor se aggódjunk, ha rákanalazzuk egy kávéskanál segítségével a mézeskalácsra, pár óra múlva megköt.
Tipp:
Hűvös, száraz helyen több hétig is eláll.
A mézeskalács kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 73 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »