Mézeskalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és mézeskalács fűszerkeveréket alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a melegített mézet és az olvasztott margarint.
Alaposan összegyúrjuk (törni fog, mert lágy, de így a jó) és zsemlényi gombócokat formálunk belőle. Egyesével folpackba csomagoljuk és minimum egy napra a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt néhány órával kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten melegítjük. Sütéskor kicsomagoljuk, újra átgyúrjuk, hogy átvegye a kéz melegét. 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd különböző formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük. Körülbelül 4-6 percig sül.
A díszítéshez a tojásfehérjét sok cukorral enyhén folyós krémmé keverjük (ne hab legyen,mert az össze fog esni, akkor tegyünk még bele cukrot). Díszíthetjük magvakkal, cukorkákkal, vagy meggylével színezett tojáshabbal.
Tipp:
A megadott mennyiségből kb 8 normál tepsivel lesz. A tepsibe rakva hagyjunk köztük minimum ujjnyi rést, mert megdagadnak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »