Mézeskalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és mézeskalács fűszerkeveréket alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a melegített mézet és az olvasztott margarint.
Alaposan összegyúrjuk (törni fog, mert lágy, de így a jó) és zsemlényi gombócokat formálunk belőle. Egyesével folpackba csomagoljuk és minimum egy napra a hűtőbe tesszük.
Sütés előtt néhány órával kivesszük a hűtőből és szobahőmérsékleten melegítjük. Sütéskor kicsomagoljuk, újra átgyúrjuk, hogy átvegye a kéz melegét. 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd különböző formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, majd előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük. Körülbelül 4-6 percig sül.
A díszítéshez a tojásfehérjét sok cukorral enyhén folyós krémmé keverjük (ne hab legyen,mert az össze fog esni, akkor tegyünk még bele cukrot). Díszíthetjük magvakkal, cukorkákkal, vagy meggylével színezett tojáshabbal.
Tipp:
A megadott mennyiségből kb 8 normál tepsivel lesz. A tepsibe rakva hagyjunk köztük minimum ujjnyi rést, mert megdagadnak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

