Mézeskalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk,sodorjuk 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk, vagy kimérjük és vágjuk a ház részeit. 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük.
A bevonathoz a tojásfehérjéket a porcukorral sűrű állagúvá verjük és habzsákba szedve díszíthetünk, majd hagyjuk megszáradni a mázat.
A házikóm méretei:
2 db oldal:14×6,5 cm
eleje-hátulja,1-1 db 9×6,5,ami tetején a ház csúcsa is van,együtt kell kivágni,a csúcs 6cm.
A ház teteje 2 db,17×10,5 cm
Nekem így sikerült elsőre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »