Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács recept

Mézeskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg langyos méz
    • 5 dkg zsír
    • 1 cs mézes fűszerkeverék
    • 4 evőkanál tejföl
    • 75 dkg liszt
    • 2 kávéskanál szódabikarbóna

    A cukormázhoz:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg porcukor

    Elkészítése:
    A hozzávalókat összegyúrjuk,sodorjuk 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk, vagy kimérjük és vágjuk a ház részeit. 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük.
    A bevonathoz a tojásfehérjéket a porcukorral sűrű állagúvá verjük és habzsákba szedve díszíthetünk, majd hagyjuk megszáradni a mázat.

    A házikóm méretei:
    2 db oldal:14×6,5 cm
    eleje-hátulja,1-1 db 9×6,5,ami tetején a ház csúcsa is van,együtt kell kivágni,a csúcs 6cm.
    A ház teteje 2 db,17×10,5 cm
    Nekem így sikerült elsőre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá