Mézeskalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk,sodorjuk 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk, vagy kimérjük és vágjuk a ház részeit. 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütjük.
A bevonathoz a tojásfehérjéket a porcukorral sűrű állagúvá verjük és habzsákba szedve díszíthetünk, majd hagyjuk megszáradni a mázat.
A házikóm méretei:
2 db oldal:14×6,5 cm
eleje-hátulja,1-1 db 9×6,5,ami tetején a ház csúcsa is van,együtt kell kivágni,a csúcs 6cm.
A ház teteje 2 db,17×10,5 cm
Nekem így sikerült elsőre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »