Mézes zserbó recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4-5 ek tej
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek méz
- 3 ek olvasztott zsír
- 1 tk szódabikarbóna
Töltelékhez:
- 0,5 l tej
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg búzadara
- baracklekvár
- tortabevonó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd 4 felé vesszük és egy tepsi tetején egyesével megsütjük.
A töltelékhez felforraljuk a tejet, majd beletesszük a grízt, levesszük a tűzről és addig keverjük amíg ki nem hűl. A cukort, a vaníliás cukrot, vajat és a tojássárgáját habosra keverjük és összekeverjük a grízes krémmel.
Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a másik lapot és megkenjük lekvárral. Erre jön a harmadig lap, aminek a tetejét szintén a krémmel kenjük meg. Utolsó lépésként rátesszük az utolsó lapot és bevonjuk a tetejét tortabevonóval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »