Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes zserbó recept

Mézes zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4-5 ek tej
    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek méz
    • 3 ek olvasztott zsír
    • 1 tk szódabikarbóna

    Töltelékhez:

    • 0,5 l tej
    • 25 dkg vaj
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg búzadara
    • baracklekvár
    • tortabevonó

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd 4 felé vesszük és egy tepsi tetején egyesével megsütjük.

    A töltelékhez felforraljuk a tejet, majd beletesszük a grízt, levesszük a tűzről és addig keverjük amíg ki nem hűl. A cukort, a vaníliás cukrot, vajat és a tojássárgáját habosra keverjük és összekeverjük a grízes krémmel.

    Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a másik lapot és megkenjük lekvárral. Erre jön a harmadig lap, aminek a tetejét szintén a krémmel kenjük meg. Utolsó lépésként rátesszük az utolsó lapot és bevonjuk a tetejét tortabevonóval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá