Mézes zserbó recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4-5 ek tej
- 1 db felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek méz
- 3 ek olvasztott zsír
- 1 tk szódabikarbóna
Töltelékhez:
- 0,5 l tej
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg búzadara
- baracklekvár
- tortabevonó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd 4 felé vesszük és egy tepsi tetején egyesével megsütjük.
A töltelékhez felforraljuk a tejet, majd beletesszük a grízt, levesszük a tűzről és addig keverjük amíg ki nem hűl. A cukort, a vaníliás cukrot, vajat és a tojássárgáját habosra keverjük és összekeverjük a grízes krémmel.
Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a másik lapot és megkenjük lekvárral. Erre jön a harmadig lap, aminek a tetejét szintén a krémmel kenjük meg. Utolsó lépésként rátesszük az utolsó lapot és bevonjuk a tetejét tortabevonóval.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.