Mézes zserbó recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4-5 ek tej
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek méz
- 3 ek olvasztott zsír
- 1 tk szódabikarbóna
Töltelékhez:
- 0,5 l tej
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg búzadara
- baracklekvár
- tortabevonó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd 4 felé vesszük és egy tepsi tetején egyesével megsütjük.
A töltelékhez felforraljuk a tejet, majd beletesszük a grízt, levesszük a tűzről és addig keverjük amíg ki nem hűl. A cukort, a vaníliás cukrot, vajat és a tojássárgáját habosra keverjük és összekeverjük a grízes krémmel.
Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a másik lapot és megkenjük lekvárral. Erre jön a harmadig lap, aminek a tetejét szintén a krémmel kenjük meg. Utolsó lépésként rátesszük az utolsó lapot és bevonjuk a tetejét tortabevonóval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

