Mézes zserbó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 ek tej
  • 1 db felvert tojás
  • 4 ek méz
  • 3 ek olvasztott zsír
  • 1 tk szódabikarbóna

Töltelékhez:

  • 0,5 l tej
  • 25 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg búzadara
  • baracklekvár
  • tortabevonó

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd 4 felé vesszük és egy tepsi tetején egyesével megsütjük.

A töltelékhez felforraljuk a tejet, majd beletesszük a grízt, levesszük a tűzről és addig keverjük amíg ki nem hűl. A cukort, a vaníliás cukrot, vajat és a tojássárgáját habosra keverjük és összekeverjük a grízes krémmel.

Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a másik lapot és megkenjük lekvárral. Erre jön a harmadig lap, aminek a tetejét szintén a krémmel kenjük meg. Utolsó lépésként rátesszük az utolsó lapot és bevonjuk a tetejét tortabevonóval.