Mézes süti recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 30 dkg margarin vagy vaj
- 30 dkg cukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg sötétebb méz
- 2 kávéskanál gyömbér
- 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál száritott, őrölt narancshéj
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 3 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával. A mézet és a fűszereket összefőzzük, mikor felfőtt hozzáadjuk a margarint, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat felkeverjük a cukorral. A fenti 3 egyveleget összegyúrjuk. Egy éjszakán keresztül a hűtőben állni hagyjuk, hogy a massza keményebb és formálható legyen. (Én 2-3 órát szoktam hagyni pihenni.) A tésztát kb. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. Sütés előtt szívószállal kilyukasztjuk. Előre melegített sütőben barnára sütjük.
A díszítéshez tojás fehérjét verek fel cukorral, ízlés szerint. A szarvashoz csokit olvasztottam.
Tipp:
Nekünk annyira ízlik, hogy 1 adag egy karácsonyra sem elég, ha a karácsonyfára is szeretnék tenni belőle 2-3 adagot készítek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »