Mézes süti recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 30 dkg margarin vagy vaj
- 30 dkg cukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg sötétebb méz
- 2 kávéskanál gyömbér
- 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál száritott, őrölt narancshéj
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 3 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával. A mézet és a fűszereket összefőzzük, mikor felfőtt hozzáadjuk a margarint, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat felkeverjük a cukorral. A fenti 3 egyveleget összegyúrjuk. Egy éjszakán keresztül a hűtőben állni hagyjuk, hogy a massza keményebb és formálható legyen. (Én 2-3 órát szoktam hagyni pihenni.) A tésztát kb. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. Sütés előtt szívószállal kilyukasztjuk. Előre melegített sütőben barnára sütjük.
A díszítéshez tojás fehérjét verek fel cukorral, ízlés szerint. A szarvashoz csokit olvasztottam.
Tipp:
Nekünk annyira ízlik, hogy 1 adag egy karácsonyra sem elég, ha a karácsonyfára is szeretnék tenni belőle 2-3 adagot készítek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

