Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes ribizlis kevert recept

Mézes ribizlis kevert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek méz
    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg olvasztott margarin
    • 2 dl tej
    • 30 dkg ribizli

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük, egy közepes tepsit (23*39 cm) kibélelünk sütőpapírral.

    A ribizlit leszemezzük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, azt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni.

    A lisztet elvegyítjük a sütőporral.

    A tojásokat a mézzel és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró margarint. Beleszórjuk a lisztet.

    A tejjel sima, sűrű tésztává keverjük.

    Az előkészített tepsibe simítjuk.

    Rászórjuk a ribizlit. (Mivel nem süllyed a tésztába a gyümölcs, ezért én pár darabot fogpiszkával kicsit belenyomkodtam a tésztába.)

    180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.

    Érdemes tűpróbával ellenőrizni, ha már tiszta marad a tésztába szúrt fokpiszka, akkor kész.

    Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.

    Tipp:

    A kedvenc gyümölcsöm a ribizli. Nyáron igyekszem jó sokat lefagyasztani belőle. Szeretem a savanykás ízét és a szép piros színét.
    Ez most egy nagyon egyszerű, kevert sütemény, sok ribizlivel. Könnyű kis édesség egy csésze kávéhoz vagy csak az ebéd zárásaként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá