Mézes ribizlis kevert recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek méz
- 20 dkg cukor
- 15 dkg olvasztott margarin
- 2 dl tej
- 30 dkg ribizli
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, egy közepes tepsit (23*39 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A ribizlit leszemezzük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, azt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral.
A tojásokat a mézzel és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró margarint. Beleszórjuk a lisztet.
A tejjel sima, sűrű tésztává keverjük.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
Rászórjuk a ribizlit. (Mivel nem süllyed a tésztába a gyümölcs, ezért én pár darabot fogpiszkával kicsit belenyomkodtam a tésztába.)
180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Érdemes tűpróbával ellenőrizni, ha már tiszta marad a tésztába szúrt fokpiszka, akkor kész.
Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp:
A kedvenc gyümölcsöm a ribizli. Nyáron igyekszem jó sokat lefagyasztani belőle. Szeretem a savanykás ízét és a szép piros színét.
Ez most egy nagyon egyszerű, kevert sütemény, sok ribizlivel. Könnyű kis édesség egy csésze kávéhoz vagy csak az ebéd zárásaként.