Mézes ribizlis kevert recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek méz
- 20 dkg cukor
- 15 dkg olvasztott margarin
- 2 dl tej
- 30 dkg ribizli
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük, egy közepes tepsit (23*39 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A ribizlit leszemezzük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, azt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral.
A tojásokat a mézzel és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró margarint. Beleszórjuk a lisztet.
A tejjel sima, sűrű tésztává keverjük.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
Rászórjuk a ribizlit. (Mivel nem süllyed a tésztába a gyümölcs, ezért én pár darabot fogpiszkával kicsit belenyomkodtam a tésztába.)
180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Érdemes tűpróbával ellenőrizni, ha már tiszta marad a tésztába szúrt fokpiszka, akkor kész.
Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp:
A kedvenc gyümölcsöm a ribizli. Nyáron igyekszem jó sokat lefagyasztani belőle. Szeretem a savanykás ízét és a szép piros színét.
Ez most egy nagyon egyszerű, kevert sütemény, sok ribizlivel. Könnyű kis édesség egy csésze kávéhoz vagy csak az ebéd zárásaként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »