Mézes ribizlis kevert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Mézes ribizlis kevert

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 2 tojás
  • 3 ek méz
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg olvasztott margarin
  • 2 dl tej
  • 30 dkg ribizli

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük, egy közepes tepsit (23*39 cm) kibélelünk sütőpapírral.

A ribizlit leszemezzük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, azt szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni.

A lisztet elvegyítjük a sütőporral.

A tojásokat a mézzel és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró margarint. Beleszórjuk a lisztet.

A tejjel sima, sűrű tésztává keverjük.

Az előkészített tepsibe simítjuk.

Rászórjuk a ribizlit. (Mivel nem süllyed a tésztába a gyümölcs, ezért én pár darabot fogpiszkával kicsit belenyomkodtam a tésztába.)

180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.

Érdemes tűpróbával ellenőrizni, ha már tiszta marad a tésztába szúrt fokpiszka, akkor kész.

Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp:

A kedvenc gyümölcsöm a ribizli. Nyáron igyekszem jó sokat lefagyasztani belőle. Szeretem a savanykás ízét és a szép piros színét.
Ez most egy nagyon egyszerű, kevert sütemény, sok ribizlivel. Könnyű kis édesség egy csésze kávéhoz vagy csak az ebéd zárásaként.