Mézes-marcipános puszedli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók: kb 45 darabhoz
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 ek tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg barna cukor (porrá őrölve)
- 12 dkg méz
- 4 dkg margarin
- csipet só
- 1 kk szódabikarbóna
- 1-1 kk őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg
- 10 dkg marcipán
Mázhoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A puszedlit nagyon kedveli a család apraja és nagyja egyaránt. Sosem készítettem még, de ma szó szerint minden felületen ez köszönt rám a világháló rengetegéből. Egy gyors elhatározás, még gyorsabb kivitelezés, majd próba és a végkifejlet = nem lehet abbahagyni :)
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk.
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, félretesszük. Egy kis tálkában vajat és mézet olvasztunk, majd hozzákeverjük a tejfölt és a tojások sárgáját is. A lisztes és mézes keveréket alaposan összegyúrjuk és 4 cipóra osztva hurkákat sodrunk belőlük. Diónyi méretre vágva, félgömböket formálunk, azok közepébe egy darabka marcipánt nyomunk és két tenyerünk között golyóbisokat formálunk.
Sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk, tetejüket kissé megnyomjuk és az előmelegített sütőbe tolva 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Vigyázat, hamar megég! Ne süssük keményre, éppen csak kezdjenek aranylani a puszedlik.
Rácsra téve hűtjük és az előkészített tojáshabos-cukros mázba (a máz hozzávalóit addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad) mártogatjuk két villa segítségével, majd visszatesszük őket a papírozott tepsibe és 50 fokon, légkeverésen 35-40 perc alatt rászárítjuk a hófehér, cukros burkot. Nagyon finom, rögtön pihe-puha puszedlik lesznek. Éljenek a puszedlik!
Amennyiben nincs légkeveréses sütőd, szépen sorakoztasd vissza a rácsra és jól szellőző helyen szépen magától is “megköt” a máz :) Karácsonyi asztalra már dupla adaggal készül majd :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »