Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes lovacska keksz recept

Mézes lovacska keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 180 g liszt
    • 60 g porcukor
    • 1 csipet só
    • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 g vaj/margarin
    • 40 g méz

    Elkészítése:

    Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, keverjük hozzá a sót, a por- és vaníliás cukrot, valamint a mézeskalács fűszerkeveréket. Adjuk hozzá a felkockázott vajat/margarint, és morzsoljuk el benne teljesen. A tojással és a kissé meglangyosított mézzel dolgozzuk jól össze a tésztánkat.
    Ne ijedjünk meg, a tészta egy kissé lágyabb, de lisztezett kézzel és lisztezett felületen formázzunk gombócot belőle. Fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

    Másnap a sütőt előmelegítjük 170 fokra.

    A hűtőből kivett tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk.

    Lisztbe mártott kiszúró formával kiszaggatjuk. (A formát érdemes minden szaggatás előtt belisztezni, hogy ne ragadjon bele a tészta.)

    A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

    A már meleg sütőbe téve kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Nagyon kedvelem a különböző formázókat és kiszúrókat. Ezt a lovacskásat az egyik helyi üzletben sikerült beszerezni (Puncs Bazár, Inárcs), amit egy mézes tésztával próbáltam ki. A gyerekek teljesen odavoltak érte, nem csak a kekszért, hanem magáért a lovacskákért. Már ezért megérte :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá