Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 500 g liszt
    • 150 g porcukor
    • 60 g vaj
    • 2 ek méz
    • 1 kk szódapor
    • 1 kk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek tejföl

    Krémhez:

    • 200 g porcukor
    • 200 g vaj
    • 6 dl tej
    • 6 ek búzadara
    • csipet só
    • tetszőleges savanykás lekvár(nálam szilva)

    Tetejére:

    • 100 g étcsokoládé
    • 30 g vaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy órácskát pihentetem, majd 4 cipóra osztom, vékonyra nyújtom, gáztepsi méretűre és előmelegített 180 fokos sütőben, egyenként 10-12 perc alatt világosra sütöm.

    A tejből és búzadarából sűrű tejbegrízt készítek, lehűtöm. A vajat és porcukrot robotgéppel habosra keverem, majd apránként hozzáadagolom a lehűlt tejbegrízt. Az egészet kihabosítom és hűtőbe teszem.

    Az első tésztalapot egy nagy tálcára helyezem és vékonyan megkenem lekvárral, erre a krém egyharmada kerül, amit lefedek a második lappal, és így tovább. Az utolsó lap tetejére súlyt helyezek (egy nagy és nehéz vágódeszkát választottam) pár órát így pihentetem (ettől lesz egyenletes lesz a süteményünk).

    Súlyozás után, csokoládét olvasztok, amit vajjal fényesre kavarok, bevonom vele a sütemény tetejét. Mikor kissé “meghúzott” a csoki, villával hullámokat rajzolok rá és apró cukorgolyókkal hintem.

    Tipp:

    Több órányi hűtőben való dermesztés után, forró vízbe mártott éles késsel tetszőlegesen szeletelem.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá