Mézes krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g liszt
- 150 g porcukor
- 60 g vaj
- 2 ek méz
- 1 kk szódapor
- 1 kk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek tejföl
Krémhez:
- 200 g porcukor
- 200 g vaj
- 6 dl tej
- 6 ek búzadara
- csipet só
- tetszőleges savanykás lekvár(nálam szilva)
Tetejére:
- 100 g étcsokoládé
- 30 g vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy órácskát pihentetem, majd 4 cipóra osztom, vékonyra nyújtom, gáztepsi méretűre és előmelegített 180 fokos sütőben, egyenként 10-12 perc alatt világosra sütöm.
A tejből és búzadarából sűrű tejbegrízt készítek, lehűtöm. A vajat és porcukrot robotgéppel habosra keverem, majd apránként hozzáadagolom a lehűlt tejbegrízt. Az egészet kihabosítom és hűtőbe teszem.
Az első tésztalapot egy nagy tálcára helyezem és vékonyan megkenem lekvárral, erre a krém egyharmada kerül, amit lefedek a második lappal, és így tovább. Az utolsó lap tetejére súlyt helyezek (egy nagy és nehéz vágódeszkát választottam) pár órát így pihentetem (ettől lesz egyenletes lesz a süteményünk).
Súlyozás után, csokoládét olvasztok, amit vajjal fényesre kavarok, bevonom vele a sütemény tetejét. Mikor kissé “meghúzott” a csoki, villával hullámokat rajzolok rá és apró cukorgolyókkal hintem.
Tipp:
Több órányi hűtőben való dermesztés után, forró vízbe mártott éles késsel tetszőlegesen szeletelem.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »