Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy órácskát pihentetem, majd 4 cipóra osztom, vékonyra nyújtom, gáztepsi méretűre és előmelegített 180 fokos sütőben, egyenként 10-12 perc alatt világosra sütöm.
A tejből és búzadarából sűrű tejbegrízt készítek, lehűtöm. A vajat és porcukrot robotgéppel habosra keverem, majd apránként hozzáadagolom a lehűlt tejbegrízt. Az egészet kihabosítom és hűtőbe teszem.
Az első tésztalapot egy nagy tálcára helyezem és vékonyan megkenem lekvárral, erre a krém egyharmada kerül, amit lefedek a második lappal, és így tovább. Az utolsó lap tetejére súlyt helyezek (egy nagy és nehéz vágódeszkát választottam) pár órát így pihentetem (ettől lesz egyenletes lesz a süteményünk).
Súlyozás után, csokoládét olvasztok, amit vajjal fényesre kavarok, bevonom vele a sütemény tetejét. Mikor kissé “meghúzott” a csoki, villával hullámokat rajzolok rá és apró cukorgolyókkal hintem.
Több órányi hűtőben való dermesztés után, forró vízbe mártott éles késsel tetszőlegesen szeletelem.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept