Mézes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 dkg zsír
- 3 ek méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek tej
- 1 tk szódabikarbóna
Töltelék:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 ek liszt
- 0,5 l tej
- 3 dl baracklekvár
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát, és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet.
Ezt követően 4 cipót készítünk. A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25 cm x 30cm ) zsírozott lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített tepsiben 5 perc alatt megsütjük.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a margarinos krémmel. Két lap közé rámás krémet, majd középre baracklekvárt kenünk, majd ismét margarinos krémet.
A csokoládét darabokra törjük, hozzáadjuk az olajat, majd gőz fölött felolvasztjuk, és a sütemény tetejére tesszük.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

