Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 3 dkg zsír
    • 3 ek méz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tej
    • 1 tk szódabikarbóna

    Töltelék:

    • 20 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 ek liszt
    • 0,5 l tej
    • 3 dl baracklekvár

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát, és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet.

    Ezt követően 4 cipót készítünk. A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25 cm x 30cm ) zsírozott lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített tepsiben 5 perc alatt megsütjük.

    A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a margarinos krémmel. Két lap közé rámás krémet, majd középre baracklekvárt kenünk, majd ismét margarinos krémet.

    A csokoládét darabokra törjük, hozzáadjuk az olajat, majd gőz fölött felolvasztjuk, és a sütemény tetejére tesszük.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá