Hozzávalók:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A porcukrot, a zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát, és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni hagyjuk, és belekeverjük a lisztet.
Ezt követően 4 cipót készítünk. A cipókat vékonyra nyújtjuk, majd egyenként (25 cm x 30cm ) zsírozott lisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített tepsiben 5 perc alatt megsütjük.
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet a tejjel tűz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és azt követően összekeverjük a margarinos krémmel. Két lap közé rámás krémet, majd középre baracklekvárt kenünk, majd ismét margarinos krémet.
A csokoládét darabokra törjük, hozzáadjuk az olajat, majd gőz fölött felolvasztjuk, és a sütemény tetejére tesszük.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept