Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 15 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg margarin
    • 4 evőkanál tej
    • 2 evőkanál méz
    • 45 dkg liszt
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

    Krémhez:

    • fél liter tej
    • 4 evőkanál liszt
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor

    Továbbá:

    • baracklekvár
    • 10 dkg csoki 1 ek olajjal felolvasztva

    Elkészítése:

    A margarint, a porcukrot, a mézet és a tejet összemelegítjük, majd belekeverjük a tojást is.

    Ezt összegyúrjuk a liszt és a szódabikarbóna keverékével.

    4 részre osztjuk a tésztát és kinyújtjuk közepes tepsi nagyságúra.Úgy a legkönnyebb, ha 2 folpack között nyújtjuk.

    Tepsi hátán sütőpapíron sütjük (180 fokon kb 10-12 perc).

    A krém elkészítése:

    A tejben a lisztet elkeverjük csomómentesre, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a cukorral kihabosított margarint is hozzákeverjük. Kézi mixerrel az egészet jól átkeverjük.

    Összeállítás:

    Tálcára teszünk egy kihűlt tésztalapot, rákenjük a krém felét, erre a második lap, amit lekvárral kenünk meg jó bőven.

    Erre jön a harmadik lap, amire a krém másik fele és rá a negyedik lap.

    A tetejét olvasztott csoki és olaj keverékével vonjuk be. Egy éjszakát állni kell a hűtőben, akkor lesz szeletelhető és az ízek is összeérnek.

    Tipp:

    Először a tészta az összegyúráskor ragacsos, de tovább dolgozva jó tésztát kapunk. Nem kell pihentetni a tésztát, azonnal nyújtani kell a lapokat.

    Ameddig nyújtjuk a lapot a többit le kell takarni folpackkal, hogy ne száradjon ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá