Mézes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg margarin
- 4 evőkanál tej
- 2 evőkanál méz
- 45 dkg liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krémhez:
- fél liter tej
- 4 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Továbbá:
- baracklekvár
- 10 dkg csoki 1 ek olajjal felolvasztva
Elkészítése:
A margarint, a porcukrot, a mézet és a tejet összemelegítjük, majd belekeverjük a tojást is.
Ezt összegyúrjuk a liszt és a szódabikarbóna keverékével.
4 részre osztjuk a tésztát és kinyújtjuk közepes tepsi nagyságúra.Úgy a legkönnyebb, ha 2 folpack között nyújtjuk.
Tepsi hátán sütőpapíron sütjük (180 fokon kb 10-12 perc).
A krém elkészítése:
A tejben a lisztet elkeverjük csomómentesre, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a cukorral kihabosított margarint is hozzákeverjük. Kézi mixerrel az egészet jól átkeverjük.
Összeállítás:
Tálcára teszünk egy kihűlt tésztalapot, rákenjük a krém felét, erre a második lap, amit lekvárral kenünk meg jó bőven.
Erre jön a harmadik lap, amire a krém másik fele és rá a negyedik lap.
A tetejét olvasztott csoki és olaj keverékével vonjuk be. Egy éjszakát állni kell a hűtőben, akkor lesz szeletelhető és az ízek is összeérnek.
Tipp:
Először a tészta az összegyúráskor ragacsos, de tovább dolgozva jó tésztát kapunk. Nem kell pihentetni a tésztát, azonnal nyújtani kell a lapokat.
Ameddig nyújtjuk a lapot a többit le kell takarni folpackkal, hogy ne száradjon ki.