Mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 6 dkg margarin
  • 4 evőkanál tej
  • 2 evőkanál méz
  • 45 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Krémhez:

  • fél liter tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Továbbá:

  • baracklekvár
  • 10 dkg csoki 1 ek olajjal felolvasztva

Elkészítése:

A margarint, a porcukrot, a mézet és a tejet összemelegítjük, majd belekeverjük a tojást is.

Ezt összegyúrjuk a liszt és a szódabikarbóna keverékével.

4 részre osztjuk a tésztát és kinyújtjuk közepes tepsi nagyságúra.Úgy a legkönnyebb, ha 2 folpack között nyújtjuk.

Tepsi hátán sütőpapíron sütjük (180 fokon kb 10-12 perc).

A krém elkészítése:

A tejben a lisztet elkeverjük csomómentesre, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a cukorral kihabosított margarint is hozzákeverjük. Kézi mixerrel az egészet jól átkeverjük.

Összeállítás:

Tálcára teszünk egy kihűlt tésztalapot, rákenjük a krém felét, erre a második lap, amit lekvárral kenünk meg jó bőven.

Erre jön a harmadik lap, amire a krém másik fele és rá a negyedik lap.

A tetejét olvasztott csoki és olaj keverékével vonjuk be. Egy éjszakát állni kell a hűtőben, akkor lesz szeletelhető és az ízek is összeérnek.

Tipp:

Először a tészta az összegyúráskor ragacsos, de tovább dolgozva jó tésztát kapunk. Nem kell pihentetni a tésztát, azonnal nyújtani kell a lapokat.

Ameddig nyújtjuk a lapot a többit le kell takarni folpackkal, hogy ne száradjon ki.