Mézes körtés pite,karamell öntettel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 7 csapott ek liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 csapott ek cukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kg körte
- 2 ek méz
- 1 dl habtejszín
- 2 csapott ek cukor
- 2 ek víz
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat kikeverjük alaposan a 2 ek cukorral és az olajjal. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket.
Egy közepes tepsit olajozunk, majd lisztezünk és beleöntjük a masszát.
A körtét meghámozzuk, felszeleteljük. Szirupot készítünk lassú tűzön a vízből és a mézből. Megforgatjuk benne körte darabokat és a sütemény tetejére halmozzuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük habtejszínnel és a félig kihűlt tésztára öntjük és késsel elsimítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

