Mézes kókuszos recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek méz
- 5 dkg margarin
- 4 ek tej
- 50 dkg liszt
- 1 csapott ek szódabikarbóna
- 1 ek tejföl
Krémhez:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 ek búzadara
- 5 dkg cukor
- 10 dkg kókusz
- lekvár
- csoki
Elkészítése:
A cukrot a tojással habosra keverjük, majd adunk hozzá 2 kanál mézet, 5 dkg margarint, és a 4 kanál langyos tejjel tovább keverjük. Beletesszük a lisztet, a szódabikarbónát és a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát készítünk, ha kell, tejet még tehetünk bele. 4 db kb. 30×36-os lapot sütünk
A margarint, a porcukrot, és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, és ha kihűlt, összekeverjük a margarinos cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Összeállítás:
2-2 lapot lekvárral összeragasztunk, közepére pedig a kókuszkrémet tesszük. A tetejét bevonjuk csokival, hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »