Mézes keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 50 db-hoz:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg kukorica liszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 7 dkg barna cukor
- 10 dkg méz
- 20 dkg vaj
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+ 1 db sárgája
- csipet só
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 kk őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
Télapó várónak szánt finomság keresgélésbe lendültem, mikor is Hekvanc blogján a mézes keksz recepten felül, egy játékra is bukkantam. No most akkor kössük össze a kellemest a hasznossal és játszva készítsük a próba sütiket :) Régóta keresek egy “ízemléket”, ami sajna nem ez a finomság, de feltétlen ajánlom kipróbálásra mert érdemes!
Indulhat a nagy Télapó keksz teszt ?
Egy tálba összemérjük és elkeverjük a háromféle lisztet-sót- őrölt szegfűszeget, és félre tesszük. Vajat-mézet-barna cukrot habosra keverjük, hozzá adjuk a tojásokat majd a lisztes keveréket.Reszelt citrom héjával ízesítjük és kezünkkel alaposan kidolgozzuk. Fél órányi pihenő után 3-4 mm vastagságú tésztát nyújtunk és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle(6 centi nagyságú formákat használtam)…Előmelegített sütőben, sütőpapíros lemezre sorakoztatva 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Vigyázzunk a méz miatt hamar megéghetnek a kekszek és túlságosan kiszárítva sem az igazi ;)
Rácsra téve hűtjük és jól záródó dobozba pakolva sokáig tárolhatjuk…(már akinél elér a dobozig :)Volt a hűtőben elfekvő porcukros tojás fehérje ebből használtam picit díszíteni, de ez csak opcionális művelet!
Gyerkőceim habos kakaót kortyolva hozzá ritkították a keksz állományt!
Nagyon finom omlós az állaguk, na persze az “előjátékról” is érdemes pár szót ejteni, mégpedig a sütéskor keletkező mézes illatfelhő! Hmmm Már ezért is megéri! Köszönjük a receptet Hekvanc!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »