Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes kalács házikók,adventi koszorú,ajtódísz recept

Mézes kalács házikók,adventi koszorú,ajtódísz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 76 dkg liszt
    • 34 dkg porcukor
    • 2 evőkanál szódabikarbóna
    • 1/2 csomag mézes sütemény fűszerkeverék
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
    • 5 dkg margarin
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál méz

    Díszítő mázhoz:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg szitált porcukor
    • 2 evőkanál étkezési keményítő
    • 1/2 citrom leve

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalót összegyúrjuk, majd 1/2 órára a hűtőbe tesszük. Kisodorjuk 5-6 mm vastagra. Kivágunk belőle egy nagyobb köralapot, ez lesz a koszorú alapja, majd tetszés szerinti formával kiszúrunk 4 db-t, amelyikbe a mécseseket helyezzük. A többi tésztát kiszúrjuk a különböző formákkal. 190 fokon 8-10 perc alatt szép világosra sütjük, így nem lesz kemény.

    Díszítő máz: a tojásfehérjét felverjük és hozzáadagoljuk a szitált porcukrot, a keményítőt és a fél citrom levét.

    A kihűlt sütiket tetszés szerint díszítjük. Az alapra a négy mécsestartót helyezzük. Az alapot lekenhetjük terülő mázzal, amit a díszítő mázból készítünk kevés víz hozzáadásával. Díszíthetjük gyöngyökkel, színes ételfestékkel, színes szórócukorral, vagy csokimázzal.

    Tipp:

    A sütési időre kell oda figyelni,hogy ne legyen kemény. A tésztával könnyen lehet dolgozni, nem ragad.A mézes kalács sütiket is ebből a tésztából készítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá