Mézes-csokoládés keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek méz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 40 dkg liszt
- 1-2 tk sütőpor
- 1 tk só
- 20 dkg étcsoki
Elkészítése:
A vajat és 10 fkg csokoládét felolvasztunk. A másik tábla a csokoládét ízlés szerinti darabokra törjük és a többi összetevővel elkeverjük. Az olvasztott csokoládét hozzáadva jól eldolgozzuk.
A masszából evőkanállal kisebb kupacokat tepsibe rakunk (sütőpapírra). A massza magától szétterül, ám ha mégsem, vizes kanállal lapítsuk szét vagy formázzuk kedvünk szerint.
A tepsit 160-180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 10-15 perc alatt elkészül.
Tipp:
Fehér csokoládéval is elkészíthetjük, csak vigyázzunk, mert így édesebb lesz. Kevesebb cukrot adjunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »