Mézes-csokoládés keksz recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek méz
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
- 40 dkg liszt
- 1-2 tk sütőpor
- 1 tk só
- 20 dkg étcsoki
Elkészítése:
A vajat és 10 fkg csokoládét felolvasztunk. A másik tábla a csokoládét ízlés szerinti darabokra törjük és a többi összetevővel elkeverjük. Az olvasztott csokoládét hozzáadva jól eldolgozzuk.
A masszából evőkanállal kisebb kupacokat tepsibe rakunk (sütőpapírra). A massza magától szétterül, ám ha mégsem, vizes kanállal lapítsuk szét vagy formázzuk kedvünk szerint.
A tepsit 160-180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 10-15 perc alatt elkészül.
Tipp:
Fehér csokoládéval is elkészíthetjük, csak vigyázzunk, mert így édesebb lesz. Kevesebb cukrot adjunk hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.