Mézes-csokoládés keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek méz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, - 40 dkg liszt
- 1-2 tk sütőpor
- 1 tk só
- 20 dkg étcsoki
Elkészítése:
A vajat és 10 fkg csokoládét felolvasztunk. A másik tábla a csokoládét ízlés szerinti darabokra törjük és a többi összetevővel elkeverjük. Az olvasztott csokoládét hozzáadva jól eldolgozzuk.
A masszából evőkanállal kisebb kupacokat tepsibe rakunk (sütőpapírra). A massza magától szétterül, ám ha mégsem, vizes kanállal lapítsuk szét vagy formázzuk kedvünk szerint.
A tepsit 160-180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 10-15 perc alatt elkészül.
Tipp:
Fehér csokoládéval is elkészíthetjük, csak vigyázzunk, mert így édesebb lesz. Kevesebb cukrot adjunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

