Mézes béles recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 g vaj (margarin is jó)
- 100 g porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 400 g finomliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 ek méz
A krémhez:
- 0,5 l tej
- 120 g finomliszt
- 200 g vaj
- 250 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A mázhoz:
- 150 g étcsokoládé
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A vajat a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk és három cipóra osztjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, megvajazott, lisztezett, 40*30 cm-es tepsi hátán előmelegített sütőben világosra sütjük.
A liszthez apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük és gőz fölött sűrűre főzzük, hűlés közben időnként megkavarjuk, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Közben a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást habosra kikeverjük és kanalanként a kihűlt, főzött krémhez adjuk. Egyenletesen megtöltjük a lapokat.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk.
Legalább egy napot pihentetjük tálalás előtt.