Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes béles recept

Mézes béles
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 g vaj (margarin is jó)
    • 100 g porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 400 g finomliszt
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 ek méz

    A krémhez:

    • 0,5 l tej
    • 120 g finomliszt
    • 200 g vaj
    • 250 g porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A mázhoz:

    • 150 g étcsokoládé
    • 2 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A vajat a mézzel, a porcukorral és a tojásokkal gőz fölött kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk és három cipóra osztjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, megvajazott, lisztezett, 40*30 cm-es tepsi hátán előmelegített sütőben világosra sütjük.

    A liszthez apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük és gőz fölött sűrűre főzzük, hűlés közben időnként megkavarjuk, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Közben a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást habosra kikeverjük és kanalanként a kihűlt, főzött krémhez adjuk. Egyenletesen megtöltjük a lapokat.

    Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk.

    Legalább egy napot pihentetjük tálalás előtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá