Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes, barackos, túrós kifli recept

Mézes, barackos, túrós kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 2 ek méz
    • 3 dkg élesztő
    • 12,5 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 tk só

    Hozzávalók a töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 30 dkg barack befőtt
    • 1 csomag vaníliacukor
    • 3 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kiflik megkenéséhez

    Elkészítése:

    Kevés langyos tejben a mézet, az élesztőt, és egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk, majd 5-10 perc alatt hagyjuk felfutni.

    A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgáját, majd jól összegyúrjuk. (Ha nem áll össze a maradék tejből adjunk hozzá!)A tésztát langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

    A túrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral, majd hozzáadjuk a kockákra vágott őszibarackot. (Reszelhetünk bele, citrom, vagy narancshéjat is.)

    A tésztát 4 cipóra osztjuk, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságú köröket nyújtunk. 8 cikkre vágjuk, és a cikkek szélesebb részére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük őket, és kifli alakúra hajtjuk.

    A kifliket megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá