Mézes, barackos, túrós kifli recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Kevés langyos tejben a mézet, az élesztőt, és egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk, majd 5-10 perc alatt hagyjuk felfutni.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgáját, majd jól összegyúrjuk. (Ha nem áll össze a maradék tejből adjunk hozzá!)A tésztát langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
A túrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral, majd hozzáadjuk a kockákra vágott őszibarackot. (Reszelhetünk bele, citrom, vagy narancshéjat is.)
A tésztát 4 cipóra osztjuk, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságú köröket nyújtunk. 8 cikkre vágjuk, és a cikkek szélesebb részére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük őket, és kifli alakúra hajtjuk.
A kifliket megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

