Mézes, barackos, túrós kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mézes, barackos, túrós kifli

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek méz
  • 3 dkg élesztő
  • 12,5 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 1 tk só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 30 dkg barack befőtt
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 3 dkg porcukor

Tetejére:

  • 1 tojás a kiflik megkenéséhez

Elkészítése:

Kevés langyos tejben a mézet, az élesztőt, és egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk, majd 5-10 perc alatt hagyjuk felfutni.

A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgáját, majd jól összegyúrjuk. (Ha nem áll össze a maradék tejből adjunk hozzá!)A tésztát langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

A túrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral, majd hozzáadjuk a kockákra vágott őszibarackot. (Reszelhetünk bele, citrom, vagy narancshéjat is.)

A tésztát 4 cipóra osztjuk, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságú köröket nyújtunk. 8 cikkre vágjuk, és a cikkek szélesebb részére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük őket, és kifli alakúra hajtjuk.

A kifliket megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.