Métereskalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 4 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 2 ek olaj
- 2 ek víz
Csokis piskótához:
- 2 ek holland kakaópor
- 3 ek cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 2 ek olaj
- 2 ek víz
Krémhez:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
Bevonáshoz:
- 10 dkg étcsoki
- 3 ek olaj olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral keményre felverjük, a sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel, olajjal. A liszthez hozzáadjuk a sütőport.
A sárgákhoz hozzáadjuk a habot és a lisztes keveréket majd óvatosan összeforgatjuk.
Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!), majd rácsra téve kihűtjük.
A csokis piskótát ugyanígy sütjük ki, csak kakaóport is teszünk a masszába. A kihűlt lapokat hosszában 5 egyforma szeletre vágjuk.
A pudingport a tejjel felfőzzük, majd ha kihűlt alaposan kihabosítjuk a porcukorral és a margarinnal.
A lapokat felváltva, egy sima és egy csokis, a krémmel összeragasztjuk és kb 1 órára hideg helyre tesszük.
A csokit az olajjal felolvasztjuk és a hideg süteményt bevonjuk vele. Dermedés után szeleteljük.
Ebből az adagból két rúd süteményünk lesz.