Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Métereskalács recept

Métereskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • fél cs sütőpor
    • 2 ek olaj
    • 2 ek víz

    Csokis piskótához:

    • 2 ek holland kakaópor
    • 3 ek cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek liszt
    • fél cs sütőpor
    • 2 ek olaj
    • 2 ek víz

    Krémhez:

    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 4 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor

    Bevonáshoz:

    • 10 dkg étcsoki
    • 3 ek olaj olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral keményre felverjük, a sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel, olajjal. A liszthez hozzáadjuk a sütőport.

    A sárgákhoz hozzáadjuk a habot és a lisztes keveréket majd óvatosan összeforgatjuk.

    Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!), majd rácsra téve kihűtjük.

    A csokis piskótát ugyanígy sütjük ki, csak kakaóport is teszünk a masszába. A kihűlt lapokat hosszában 5 egyforma szeletre vágjuk.

    A pudingport a tejjel felfőzzük, majd ha kihűlt alaposan kihabosítjuk a porcukorral és a margarinnal.

    A lapokat felváltva, egy sima és egy csokis, a krémmel összeragasztjuk és kb 1 órára hideg helyre tesszük.

    A csokit az olajjal felolvasztjuk és a hideg süteményt bevonjuk vele. Dermedés után szeleteljük.

    Ebből az adagból két rúd süteményünk lesz.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá