Hozzávalók:
Piskótához:
Csokis piskótához:
Krémhez:
Bevonáshoz:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral keményre felverjük, a sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel, olajjal. A liszthez hozzáadjuk a sütőport.
A sárgákhoz hozzáadjuk a habot és a lisztes keveréket majd óvatosan összeforgatjuk.
Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!), majd rácsra téve kihűtjük.
A csokis piskótát ugyanígy sütjük ki, csak kakaóport is teszünk a masszába. A kihűlt lapokat hosszában 5 egyforma szeletre vágjuk.
A pudingport a tejjel felfőzzük, majd ha kihűlt alaposan kihabosítjuk a porcukorral és a margarinnal.
A lapokat felváltva, egy sima és egy csokis, a krémmel összeragasztjuk és kb 1 órára hideg helyre tesszük.
A csokit az olajjal felolvasztjuk és a hideg süteményt bevonjuk vele. Dermedés után szeleteljük.
Ebből az adagból két rúd süteményünk lesz.