Métereskalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • fél cs sütőpor
  • 2 ek olaj
  • 2 ek víz

Csokis piskótához:

  • 2 ek holland kakaópor
  • 3 ek cukor
  • 3 tojás
  • 2 ek liszt
  • fél cs sütőpor
  • 2 ek olaj
  • 2 ek víz

Krémhez:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor

Bevonáshoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 3 ek olaj olaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral keményre felverjük, a sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel, olajjal. A liszthez hozzáadjuk a sütőport.

A sárgákhoz hozzáadjuk a habot és a lisztes keveréket majd óvatosan összeforgatjuk.

Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk, a masszát belesimítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!), majd rácsra téve kihűtjük.

A csokis piskótát ugyanígy sütjük ki, csak kakaóport is teszünk a masszába. A kihűlt lapokat hosszában 5 egyforma szeletre vágjuk.

A pudingport a tejjel felfőzzük, majd ha kihűlt alaposan kihabosítjuk a porcukorral és a margarinnal.

A lapokat felváltva, egy sima és egy csokis, a krémmel összeragasztjuk és kb 1 órára hideg helyre tesszük.

A csokit az olajjal felolvasztjuk és a hideg süteményt bevonjuk vele. Dermedés után szeleteljük.

Ebből az adagból két rúd süteményünk lesz.