Méteres kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl langyos víz
- 38 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 2 cs pudingpor
- 7 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- citromos likőr (ízlés szerint)
- tetejére tortabevonó
Elkészítése:
Először a tojásokat választjuk szét. A fehérjéből kemény habot verünk, majd félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral, olajjal és vízzel kikeverjük. Ehhez adjuk a sütőporral elkevert lisztet és szódabikarbónát. Végül óvatosan hozzákeverjük a fehérje habot is. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Egy őzgerinc formát kivajazunk, majd a tésztákat egymás után előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tészták kisültek, megvárjuk míg teljesen kihűlnek.
Közben elkészítjük a pudingot, de ezúttal a két zacskót csak a 7 dl tejben főzzük fel. A margarint elkeverjük a cukorral és a likőrrel, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
Felszeleteljük a kihűlt süteményt. A szeleteket megkenjük a krémmel és felváltva (egy kakaós, egy sima) sorban egymáshoz ragasztjuk. Alufóliával betekerjük (formázom) és fél órára a hűtőbe tesszük. Ezalatt a krém szépem megszilárdul, a süti összeérik.
Most jöhet a csokimáz. A máz megszilárdulásáig hűtőbe tesszük, majd ferdén szeleteljük és már tálalható is.