Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Méteres kalács recept

Méteres kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 1,5 dl olaj
    • 1,5 dl langyos víz
    • 38 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek holland kakaópor
    • 1 tk szódabikarbóna

    A töltelékhez:

    • 2 cs pudingpor
    • 7 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • citromos likőr (ízlés szerint)
    • tetejére tortabevonó

    Elkészítése:

    Először a tojásokat választjuk szét. A fehérjéből kemény habot verünk, majd félretesszük. A tojások sárgáját a cukorral, olajjal és vízzel kikeverjük. Ehhez adjuk a sütőporral elkevert lisztet és szódabikarbónát. Végül óvatosan hozzákeverjük a fehérje habot is. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Egy őzgerinc formát kivajazunk, majd a tésztákat egymás után előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tészták kisültek, megvárjuk míg teljesen kihűlnek.

    Közben elkészítjük a pudingot, de ezúttal a két zacskót csak a 7 dl tejben főzzük fel. A margarint elkeverjük a cukorral és a likőrrel, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.

    Felszeleteljük a kihűlt süteményt. A szeleteket megkenjük a krémmel és felváltva (egy kakaós, egy sima) sorban egymáshoz ragasztjuk. Alufóliával betekerjük (formázom) és fél órára a hűtőbe tesszük. Ezalatt a krém szépem megszilárdul, a süti összeérik.

    Most jöhet a csokimáz. A máz megszilárdulásáig hűtőbe tesszük, majd ferdén szeleteljük és már tálalható is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá