Méteres recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl meleg víz
- 25 dkg liszt
- 3/4 csomag sütőpor
- 3 ek kakaó
Krém:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládét
- 7 dkg vaj
Elkészítése:
Begyújtjuk a sütőt, kikenjük az őzgerinc formát margarinnal és megszórjuk liszttel. 4 tojássárgát 25 dkg porcukorral kikeverünk. Hozzáadjuk 1,5 dl olajat + 1,5 dl meleg vizet, 25 dkg lisztet, 3/4 csomag sütőport és a 4 tojás felvert habját.
Kétfelé vesszük a tésztát az egyik felébe 3 ek. kakaóport teszünk és az őzgerinc formába egyenként közepes hőfokon megsütjük, majd elkészítjük a krémet.
A megfőzzük a pudingot lehűtjük és a vajas porcukrot hozzátesszük a kihűlt pudinghoz.
A kihűlt tésztát felszeleteljük és szeletenként megkenjük a krémmel, végül az egész tésztát leöntjük a csokimázzal és amikor megszilárdult ferdén felszeljük.
Jó étvágyat :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »