Méteres recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl meleg víz
- 25 dkg liszt
- 3/4 csomag sütőpor
- 3 ek kakaó
Krém:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Csokimáz:
- 10 dkg étcsokoládét
- 7 dkg vaj
Elkészítése:
Begyújtjuk a sütőt, kikenjük az őzgerinc formát margarinnal és megszórjuk liszttel. 4 tojássárgát 25 dkg porcukorral kikeverünk. Hozzáadjuk 1,5 dl olajat + 1,5 dl meleg vizet, 25 dkg lisztet, 3/4 csomag sütőport és a 4 tojás felvert habját.
Kétfelé vesszük a tésztát az egyik felébe 3 ek. kakaóport teszünk és az őzgerinc formába egyenként közepes hőfokon megsütjük, majd elkészítjük a krémet.
A megfőzzük a pudingot lehűtjük és a vajas porcukrot hozzátesszük a kihűlt pudinghoz.
A kihűlt tésztát felszeleteljük és szeletenként megkenjük a krémmel, végül az egész tésztát leöntjük a csokimázzal és amikor megszilárdult ferdén felszeljük.
Jó étvágyat :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »