Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mesealmás recept

Mesealmás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1/2 kg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • csipetnyi só
    • 15 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsiradék
    • 2 dl tejföl

    Töltelék:

    • 1,5 kg alma
    • cukor
    • fahéj
    • zsemlemorzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, fedő alatt megpároljuk, majd a cukorral és a fahéjjal beízesítjük.

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk és az egyik adagot a tepsink nagyságának megfelelően kinyújtjuk (kb 30×25). Belesimítjuk a tepsibe és megszórjuk zsemlemorzsával.

    Rákanalazzuk a párolt almát és befedjük a másik kinyújtott lappal.Megkenjük a tojás sárgájával, megszurkáljuk.

    180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá